Mąka z manioku tostowego z jajkami i szalotkami
Tosty mąka maniok z jaj i szalotki może być tylko chleb szukasz. Ten wegetariański przepis służy 4 i kosztuje 59 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 12g białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 365 kalorii. Mieszanka szalotki, masło, sól koszerna i pieprz oraz garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 40%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Tosty Farro i szalotki z kalafiorem i jajkiem, Tostowany ryż jaśminowy z grillowanymi szalotkami, oraz Smażone Gnocchi z brązowego masła z grillowaną kukurydzą + szalotki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Masło rozpuścić w średnim rondlu na ogniu.
Dodać mąkę manioku i tosty itto jasny złoty kolor, często mieszając, 8 do 10 minut. Upewnij się, że stale mieszasz, w przeciwnym razie mąka się spali. Odstawić.
2 w patelni nonstick, ogrzać oliwę z oliwek overmedium ciepła i gotować szalotki untilthey po prostu zacząć zmiękczyć. Zaoszczędź kilka plasterków kalorii do dekoracji.
Jajka ubić w małej misce i doprawić solą i pieprzem.
Wlać jajka do szalotki i mieszać je lekko, uważając, aby ich nie rozgotować.
Dodaj tostową mąkę z manioku i wszystko razem wymieszaj. Doprawić solą i pieprzem.
Wlać do naczynia do serwowania i udekorować nimi szalotki.
Przepisy z kuchni brazylijskiej przez
Leticia Moreinos Schwartz (Kyle Books; 2010)