Mąka Kukurydziana Ciasteczka Cytrynowe
Mąka kukurydziana ciasteczka cytrynowe mogą być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis służy 12 i kosztuje 50 centów za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 294 kalorie, 5G białka, oraz 18g tłuszczu na porcję. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 57 minut. Jeśli masz sól, cukier, żółtka jaj i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 21%, co nie jest tak spektakularne. Spróbuj Ciasteczka migdałowo-ryżowe z mąką cytrynową, Mąka kokosowa muffinki z makiem cytrynowym z kremowym lukrem cytrynowym, oraz Brustengolo (Ciasto Z Mąki Kukurydzianej) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
W misce miksera stojącego z przystawką do łopatek dodać mąkę, cukier, masło, skórkę cytrynową i szczyptę soli.
Wymieszać na średniej prędkości, aż ciasto zacznie się formować.
Dodać 4 żółtka, 1 na raz, i krótko wymieszać, tylko do włączenia. Łyżka ciasta na kawałku pergaminu i zwinąć w kształt Bala.
Odstawić ciasto do lodówki na 30 minut.
Rozwiń ciasto z pergaminu i pokroić na pół cala grube rund cookie.
Ułożyć na nie nasmarowanej blasze i posypać drobno posiekanymi migdałami.
Piec przez 10 do 12 minut. Ciasteczka powinny być ustawione i jasnobrązowe.