Mój Ulubiony Krem Do Ciast
Mój ulubiony krem do ciast to bezglutenowe i wegetariańskie przystawka. Ten przepis służy 2 i kosztuje $1.4 za porcję. Jedna porcja zawiera 740 kalorii, 15g białka, oraz 48 g tłuszczu. 36 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Udaj się do sklepu i odbierz opcjonalnie — śmietanę do bicia, skrobię kukurydzianą, ekstrakt z wanilii i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 48%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Suflet z ciasta francuskiego z kremem o zapachu pomarańczy, kandyzowanymi orzechami pekan i karmelowym sosem maślanym, Boston Cream Pie gofry z kremem Bezmlecznym i domowym sosem czekoladowym, oraz Cannoli Cream Filled Choux Pastry (Cream Puffs) dla podobnych receptur.
Instrukcje
W ciężkim rondlu 3 quart, połączyć mleko i 1/4 szklanki cukru. Doprowadzić do delikatnego gotowania na wolnym ogniu na średnim ogniu.W międzyczasie ubij żółtka, jajko, skrobię kukurydzianą i pozostałe 1/3 szklanki cukru razem w misce do mieszania, aż będą gęste i żółte.Bardzo stopniowo ubijamy gorącą mieszaninę mleka do żółtek. Po dodaniu całej mieszanki wlej ją z powrotem do rondla z rondlem ustawionym na średnim małym ogniu.
Mieszankę ubić na średnim ogniu, aż będzie tak gęsta jak budyń i zacznie się gotować (pojawią się grube, ponure bąbelki. Jeśli Twoja mieszanka nie zgęstnieje w ciągu 5 minut, podnieś trochę ciepło. Różne piece i gazu vs ciepła może mieć wpływ na szybkość, z jaką krem gęstnieje).Przełożyć czystą miskę na sito i przelać budyń przez sito i do miski.
Dodać masło i wanilię do gorącego budyniu i dobrze wymieszać.Nałożyć na mieszaninę okrąg papieru pergaminowego, aby zapobiec tworzeniu się skóry i pozostawić do ostygnięcia w temperaturze pokojowej przez około 30 minut.
Przenieść do lodówki.Jeśli chcesz rozjaśnić teksturę lub uczynić ją mniej słodką, ubijaj 1/2 szklanki do 1 szklanki bitej śmietany i złóż ją do schłodzonej śmietany. Jeśli dodasz dodatkową śmietanę do bicia, możesz również dorzucić trochę ekstraktu z wanilii.