Mój ulubiony burger dla 2 osób
Mój ulubiony burger dla 2 osób zajmuje od początku do końca około 40 minut. To danie główne ma 439 kalorii, 35 g białka i 15 g tłuszczu na porcję. Za 2,7 USD za porcję ten przepis pokrywa 19% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 2 osobom. Jeśli masz pod ręką sól, cebulę, serek śmietankowy i kilka innych składników, możesz to zrobić. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. To dość niedrogi przepis dla fanów amerykańskiej kuchni. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał całkiem niezły wynik łyżką wynoszący 45%. Mój ulubiony burger, Nasz ulubiony burger z indyka i Nasz ulubiony burger z indyka są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
W dużej misce wymieszaj cebulę, czosnek w proszku, sól i pieprz. Rozdrobnij wołowinę na mieszaninie i dobrze wymieszaj. Uformuj dwa kotleciki.
Używając szczypiec o długich trzonkach, zwilż papierowy ręcznik olejem kuchennym i delikatnie posmaruj ruszt grilla. Grilluj pod przykryciem na średnim ogniu lub piecz w odległości 4–6 cali od ognia przez 4 minuty z każdej strony lub do momentu, gdy termometr do mięsa wskaże 160° i sok będzie przezroczysty.
W międzyczasie na małej patelni pokrytej sprayem kuchennym smaż i mieszaj grzyby i cebulę na średnim ogniu, aż cebula stanie się złotobrązowa. Grilluj bułki przez 1-2 minuty lub do momentu, aż lekko się zarumienią.
Posmaruj bułki serkiem śmietankowym; na wierzchu ułóż burgery i mieszankę grzybów.
Polecane wino: Merlot, Malbec, Zinfandel
Burger w menu? Spróbuj sparować z Merlotem, Malbecem i Zinfandelem. Merlot będzie w zupełności odpowiedni do klasycznego burgera ze standardowymi dodatkami. Odważniejsze dodatki wymagają odważniejszych win, takich jak malbec lub pieprzny zinfandel. Famille Vincent Cremant de Bourgogne z oceną 4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 24 dolarów za butelkę.
Rodzina Vincenta Cremanta de Bourgogne
Z winogron Chardonnay ten brylant łączy w sobie świeżość, treściwość i gładkość. Cremant Brut jest wytrawny i oferuje drobne bąbelki (1,5 miliona/30 minut – policzyliśmy je, ale nie musisz mi wierzyć!), w nosie nuty kwiatowe, na podniebieniu rześkie i owocowe. To wspaniały klasyk na wszelkie świąteczne okazje.