Muszelka morska Brochettes z pomarańczą-Szafran Aïoli
Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 161 kalorii, 1G białka, oraz 15 g tłuszczu każdy. Na 66 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz żółtka, nitki szafranowe, przegrzebki morskie i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Pomarańcza-Szafran Aïoli, Gotowany Halibut z szafranową pomarańczą Aïoli, oraz Zapiekanka Z Szafranu.
Instrukcje
Żółtka, 4 łyżki soku pomarańczowego i szafran ubić w średniej metalowej misce. Ustaw miskę na rondlu z ledwo gotującej się wody (nie pozwól miski dotknąć wody).
Trzepaczka aż zgęstnieje i termometr rejestruje 160 ° F, około 4 minut.
Dodaj skórkę pomarańczową i czosnek. Podczas pracy maszyny stopniowo dodawaj olej w cienkim strumieniu, aż do włączenia, zatrzymując się, aby zeskrobać boki miski.
Przenieść do średniej miski.
Ubij sok z cytryny i 2 łyżki soku pomarańczowego. Cienkie wodą przez łyżeczki do herbaty, w razie potrzeby. Doprawić solą i pieprzem. Do ahead można wykonać 1 dzień wcześniej. Cover; chill.
Nawlecz 3 przegrzebki na 1 szaszłyk na przemian z 2 liśćmi laurowymi.
Umieść na obramowanej blasze do pieczenia. Powtórz z pozostałymi przegrzebkami, szaszłykami i liśćmi laurowymi. Czy z wyprzedzeniem można przygotować 2 godziny wcześniej. Kryj się i wyluzuj.
Posypać przegrzebki solą i pieprzem.
Griddle ciepła lub 2 ciężkie duże Patelnie ssor grill patelnie na dużym ogniu; pędzel z olejem. Gotować przegrzebki do brązowego i po prostu nieprzezroczyste w centrum, o 2 protokół na stronę.
Umieść 1 brochette na każdym z 8 talerzy.
Mżawka przegrzebki z aioli.
Dekoruj pomarańczowymi kawałkami i szczypiorkiem.
Polecane wino: Chardonnay, Chenin Blanc, Pinot Noir
Przegrzebki świetnie komponują się z Chardonnay, Chenin Blanc i Pinot Noir. Chardonnay i Chenin blanc to świetne zapałki do grillowanych lub smażonych przegrzebków. Jeśli przegrzebki są dopasowane do boczku lub innych wędlin, spróbuj lekko schłodzone pinot noir. Możesz spróbować od A do Z Chardonnay. Recenzenci bardzo to lubią z 4.2 z 5 gwiazdek i cena około 15 dolarów za butelkę.
![Od A do Z Chardonnay]()
Od A do Z Chardonnay
The 2010 od A do z Chardonnay otwiera się aromatami białych kwiatów, mandarynki, limonki, pigwy, mokrego kamienia i minerałów, które rozwijają się dalej w gałkę muszkatołową, miód, zielone jabłko z nutami imbiru. Atak minerałów jest jasny, przepyszny i intensywny. Niuansowy środek podniebienia niesie ze sobą smaki, które odzwierciedlają i wzmacniają aromaty. Wykończenie jest długie, czyste, chrupiące i soczyste ze smakami wiciokrzewu, cytrusów i mokrego kamienia. To wino jest przykładem klasycznego Oregon steely Chardonnay. Rok 2010 był wyjątkowym rocznikiem białych win w Oregonie i to wyrafinowane wino terroir driven nie jest wyjątkiem; jasne, pikantne i intensywne będzie dostarczać w ciągu najbliższych 5 lat.