Mus Z Kuskusu Mango
Mus z kuskusu Mango to Wegetariańskie deser. Ten przepis serwuje 6 i kosztuje 1,24 USD za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 6G białka, 16G tłuszczu i w sumie 340 kalorii. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i podnieś jogurt waniliowy, mango, ciężką śmietanę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 45 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 37%. Ten wynik nie jest tak niesamowity. Spróbuj Mus Z Kuskusu Mango, mus z mango . jak zrobić szybki mus z mango, oraz Tuńczyk Mango-jerk z kuskusem Mango dla podobnych przepisów.
Instrukcje
W średnim rondlu na średnim ogniu zagotuj wodę.
Dodaj kuskus w strumieniu. Wymieszaj raz.
Zdjąć z ognia. Przykryj i odstaw, aż kuskus będzie miękki, 12 do 15 minut.
Wymieszaj 2 łyżki cukru. Przykryj szczelnie i odstaw na bok.
Wyszoruj jedną z pomarańczy pod bieżącą wodą i osusz.Za pomocą obieraczki do warzyw usuń skórkę, uważając, aby nie oderwać żadnego białego rdzenia. Drobno zmiel skórkę. Odłóż na bok.
Wyciśnij pomarańcze, aby uzyskać około 3/4 szklanki soku. Przecedzić przez sito o średniej siatce do małego rondla. Na średnim ogniu zagotuj sok, aż zmniejszy się do około 2 łyżek stołowych i będzie miał konsystencję stopionego miodu, 4 do 5 minut. Dodaj Cointreau. Odłóż na bok.
Obierz mango i odetnij miąższ od nasion.
Pokrój połowę w cienkie ćwiartki, a resztę pokrój w grubą kostkę. Odłóż na bok.
W schłodzonej metalowej misce ubij śmietanę, aż utworzą się miękkie szczyty. Dodać wanilię i pozostały cukier. Wstaw do lodówki 1 szklankę bitej śmietany do podania. W średniej misce połącz resztę bitej śmietany z jogurtem i pokrojonym w kostkę mango. Przechowywać w lodówce.
Przed podaniem połącz mieszankę jogurtowo-mango z kuskusem. Przełóż równe ilości do 6 szklanek parfait lub małych miseczek. Posyp każdy deser obfitą porcją zarezerwowanej bitej śmietany i ćwiartek mango.
Skrop sosem pomarańczowo-Cointreau, posyp mieloną skórką pomarańczową i podawaj.