Mus kokosowy z czereśniami nasączonymi rumem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj musu kokosowego z czereśniami nasączonymi rumem. Na $2.4 za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 181 kalorii. Ten przepis służy 6. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz mleko kokosowe, żelatynę, mleko kokosowe i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 17%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Potrójny Sorbet kokosowy z nasączonymi wiśniami Kirsch, Wiśnie Nasączone Burbonem, oraz Szarlotka z wiśniami nasączonymi Whisky.
Instrukcje
W dużej misce, połączyć mleko kokosowe, mleko odparowane, 1/4 szklanki plus 2 łyżki cukru, rozdrobniony kokos, i ekstrakt migdałowy.
Posypać żelatynę zimną wodą w małej misce i odstawić na 5 minut. Następnie umieść miskę w małym rondlu z gotującą się wodą. Mieszaj mieszaninę żelatyny często, aż żelatyna się rozpuści, około 3 minut. Wymieszać około 1 szklanki mieszanki kokosowej do żelatyny. Następnie ubij mieszaninę żelatyny do pozostałej mieszaniny kokosowej.
Umieść miskę mieszanki kokosowej w większej misce wypełnionej mrożoną wodą.
Odstawić, często mieszając, aż do częściowego ustawienia, około 5 minut.
Wyjmij miskę z lodowatej wody.
W małej misce beztłuszczowej, za pomocą ręcznego miksera elektrycznego ustawionego na niską prędkość, ubić białka do spienienia. Zwiększ prędkość do wysokiej, i pokonać tylko do miękkich szczyty tworzą. Złóż białka do mieszanki kokosowej.
Lekko naoliwić 1-kwartową karbowaną formę.
Wlać mus kokosowy, wygładzając wierzch gumową szpatułką i szczelnie przykryć folią. Przechowywać w lodówce przez co najmniej 6 godzin lub przez noc.
W średniej misce połącz posiekane wiśnie, pozostały cukier i rum. Przykryć i przechowywać w lodówce przez co najmniej 4 godziny lub przez noc.
Aby rozpuścić mus, zwilż czysty ręcznik kuchenny gorącą wodą i wykręć go. Odwróć formę na talerzu i owinąć gorący wilgotny ręcznik wokół formy; odstawić na 30 sekund i usunąć ręcznik. Przytrzymaj formę i talerz razem i wstrząśnij mocno raz lub dwa razy, aby rozpuścić mus na talerzu.
Mus pokroić w kliny i przenieść na talerze deserowe. Na każdej porcji łyżka marynowanych wiśni i ich soku.
Typ_27_data.init_step_by_step_images = 0;