Mus kokosowy z czereśniami nasączonymi rumem

Mus kokosowy z czereśniami nasączonymi rumem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj musu kokosowego z czereśniami nasączonymi rumem. Na $2.4 za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 181 kalorii. Ten przepis służy 6. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz mleko kokosowe, żelatynę, mleko kokosowe i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 17%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Potrójny Sorbet kokosowy z nasączonymi wiśniami Kirsch, Wiśnie Nasączone Burbonem, oraz Szarlotka z wiśniami nasączonymi Whisky.

Instrukcje

1
W dużej misce, połączyć mleko kokosowe, mleko odparowane, 1/4 szklanki plus 2 łyżki cukru, rozdrobniony kokos, i ekstrakt migdałowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozdrobniony KokosRozdrobniony Kokos
Mleko OdparowaneMleko Odparowane
Ekstrakt Z MigdałówEkstrakt Z Migdałów
Mleko KokosoweMleko Kokosowe
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Dokładnie wymieszać.
3
Posypać żelatynę zimną wodą w małej misce i odstawić na 5 minut. Następnie umieść miskę w małym rondlu z gotującą się wodą. Mieszaj mieszaninę żelatyny często, aż żelatyna się rozpuści, około 3 minut. Wymieszać około 1 szklanki mieszanki kokosowej do żelatyny. Następnie ubij mieszaninę żelatyny do pozostałej mieszaniny kokosowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
KokosKokos
żelatynażelatyna
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
TrzepaczkaTrzepaczka
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
4
Umieść miskę mieszanki kokosowej w większej misce wypełnionej mrożoną wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
KokosKokos
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
5
Odstawić, często mieszając, aż do częściowego ustawienia, około 5 minut.
6
Wyjmij miskę z lodowatej wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
7
W małej misce beztłuszczowej, za pomocą ręcznego miksera elektrycznego ustawionego na niską prędkość, ubić białka do spienienia. Zwiększ prędkość do wysokiej, i pokonać tylko do miękkich szczyty tworzą. Złóż białka do mieszanki kokosowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka JajBiałka Jaj
KokosKokos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
8
Lekko naoliwić 1-kwartową karbowaną formę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
9
Wlać mus kokosowy, wygładzając wierzch gumową szpatułką i szczelnie przykryć folią. Przechowywać w lodówce przez co najmniej 6 godzin lub przez noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
KokosKokos
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
SzpatułkaSzpatułka
10
W średniej misce połącz posiekane wiśnie, pozostały cukier i rum. Przykryć i przechowywać w lodówce przez co najmniej 4 godziny lub przez noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzereśnieCzereśnie
CukierCukier
Miód CytrusowyMiód Cytrusowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
11
Aby rozpuścić mus, zwilż czysty ręcznik kuchenny gorącą wodą i wykręć go. Odwróć formę na talerzu i owinąć gorący wilgotny ręcznik wokół formy; odstawić na 30 sekund i usunąć ręcznik. Przytrzymaj formę i talerz razem i wstrząśnij mocno raz lub dwa razy, aby rozpuścić mus na talerzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gruby Czerwony CukierGruby Czerwony Cukier
WodaWoda
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki KuchenneRęczniki Kuchenne
12
Usunąć pleśń.
13
Mus pokroić w kliny i przenieść na talerze deserowe. Na każdej porcji łyżka marynowanych wiśni i ich soku.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzereśnieCzereśnie
SokSok
14
artykuł var
15
Typ_27_data = {};
16
artykuł
17
Typ_27_data.init_step_by_step_images = 0;
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia1
Magazyn