Mus kawowy
Jeśli chcesz dodać więcej przepisów bezglutenowych i bezmlecznych do swojego pudełka z przepisami, mus kawowy może być przepisem, który powinieneś wypróbować. Jedna porcja zawiera 96 kalorii , 3 g białka i 5 g tłuszczu . Za 49 centów za porcję ten przepis pokrywa 1% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4 osobom. Jeśli masz pod ręką dodatkowe granulki kawy, wodę, granulki kawy i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut . 3 osoby uznały ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał niezbyt imponujący wynik łyżką wynoszący 11% . Podobne przepisy obejmują mus kawowy , szybki mus kawowy i ciasto z musem kawowym .
Instrukcje
W małej misce zalej żelatynę zimną wodą; odstawić na 2 minuty. W małym rondlu rozpuść granulki kawy we wrzącej wodzie.
Dodaj mieszaninę żelatyny; gotować i mieszać tylko do rozpuszczenia żelatyny (nie gotować).
Zdjąć z ognia; wymieszać z substytutem cukru.
Dodaj kostki lodu; mieszaj, aż lód się roztopi i mieszanina zacznie gęstnieć.
Przełożyć do dużego naczynia; dodać 2/3 szklanki ubitej polewy. Ubijaj, aż się zmiksuje. Złóż 1-1/3 szklanki ubitej polewy.
Rozłóż łyżką do czterech oddzielnych naczyń do serwowania; Na każdy z nich nałóż 1 łyżkę ubitej polewy. Schłodzić przez co najmniej 2 godziny. Tuż przed podaniem posyp pokruszonymi ziarenkami kawy.
Polecane wino: Cream Sherry, Wino Porto, Moscato Dasti
Mus można łączyć z kremową sherry, winem porto i Moscato d'Asti. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Kremowa sherry NV Johnson Estate z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
![Kremowe sherry NV Johnson Estate]()
Kremowe sherry NV Johnson Estate
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste, trwałe wykończenie. Teraz jest dobrze, ale wynagrodzi tych, którzy pozwolą mu się zestarzeć”. Ulubiony napój przedposiłkowy. Rozważ ją z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po obiedzie z deserem, szczególnie czekoladami i deserami na bazie owoców. Wspaniała także na zimne popołudnia, podawana z biscotti do maczania w „włoskim stylu”. "