Mus Czekoladowy Mocha Torte

Mus Czekoladowy Mocha Torte
Czekolada Mocha Mus Torte może być tylko deser szukasz. Na 1,29 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 34g tłuszczu, oraz w sumie 513 kalorii. Ten przepis służy 12. Mieszanka jaj, olej roślinny, ścinane migdały i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 33%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Czekoladowy Tort Mocha, Torcik Z Musem Czekoladowym, oraz Torcik Z Musem Czekoladowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 177° (325F dla ciemnej lub nieprzywierającej patelni.) Spryskaj dwie 9-calowe patelnie do ciast sprayem do pieczenia z mąką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do PieczeniaSpray Do Pieczenia
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
2
W dużej misce, ubić ciasto wymieszać, woda, śmietana, olej i jajka z mikserem elektrycznym na niskiej prędkości do zwilżenia, a następnie na średniej prędkości 2 minuty, skrobanie miski od czasu do czasu. Wymieszać 3/4 szklanki zmielonych migdałów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mączka MigdałowaMączka Migdałowa
Kwaśna śmietanaKwaśna śmietana
Ciasto MixCiasto Mix
WodaWoda
JajkoJajko
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
Wlać do patelni.
4
Piec od 33 do 41 minut lub aż wykałaczka włożona do środka wyjdzie czysta. Schłodzić na patelni 10 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
WykałaczkiWykałaczki
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
5
Wyjąć z patelni do regału chłodzącego. Ochłodzić całkowicie, około 1 godziny. Warstwy przechowywać w lodówce 45 minut przed krojeniem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
PatelniaPatelnia
6
W międzyczasie umieść czekoladę w średniej misce. W rondlu 2-ćwiartkowym rozgrzać śmietanę do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem Do BiciaKrem Do Bicia
CzekoladaCzekolada
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
7
Wlać gorącą śmietanę na czekoladę; odstawić, aż mieszanina stopi się i będzie gładka po wymieszaniu. Ubić w proszku espresso i cukrze. Przechowywać w lodówce mieszaniny czekolady 1 godzinę, mieszając od czasu do czasu, aż ostygnie. Pokonać zimną mieszaninę czekolady z mikserem elektrycznym na dużej prędkości, aż miękkie szczyty tworzą, o 2 do 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
ESPRESSO InstantESPRESSO Instant
CzekoladaCzekolada
KremKrem
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
TrzepaczkaTrzepaczka
8
Każdą warstwę ciasta pokroić poziomo na 2 warstwy. (Aby wyciąć, oznaczyć bok ciasta wykałaczkami i pokroić długim, cienkim nożem.) Na talerzu do serwowania umieścić 1 dolną warstwę ciasta, pokroić bok do góry, zmrozić wierzch z około jedną czwartą musu. Powtórz z drugą i trzecią warstwą. Wierzch z pozostałą warstwą ciasta i musem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
WykałaczkiWykałaczki
NóżNóż
9
Posypać pokrojone migdały wokół górnej krawędzi ciasta. Przechowywać w lodówce co najmniej 30 minut lub do czasu, aż będzie wystarczająco twardy, aby łatwo ciąć przed podaniem. Przechowywać w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Migdały W PlasterkachMigdały W Plasterkach
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 30 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia3
Magazyn