Mus Czekoladowy
Mus czekoladowy to bezglutenowe, bezmleczne i przyjazne dla fodmap deser. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 179 kalorii, 5G białka, oraz 8G tłuszczu każdy. Na 50 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla valentin day. Udaj się do sklepu i odbierz cukier, ekstra twarde tofu, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 15%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj mus czekoladowy bananowy bez jaj | szybki mus, Tradycyjny francuski mus czekoladowy {mus au Chocolat}, oraz mus czekoladowy bez jaj , jak zrobić mus czekoladowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść czekoladę i tofu w robocie kuchennym lub blenderze i proces 2 minuty lub do gładkiej.
Sól i białka umieścić w średniej misce i ubijać mikserem z dużą prędkością, aż utworzą się sztywne szczyty.
W małym rondlu połączyć cukier i wodę; doprowadzić do wrzenia. Gotować, bez mieszania, aż termometr candy zarejestruje 23
Wlać gorący syrop cukrowy cienkim strumieniem na białka jaj, ubijając z dużą prędkością. Delikatnie wymieszać jedną czwartą bezy do mieszaniny tofu; delikatnie złożyć w pozostałej bezy. Łyżka 1/2 szklanki musu do każdego z 8 (6-uncji) kubki kremu. Przykryć i schłodzić przez co najmniej 4 godziny.
W razie potrzeby udekorować bitą polewą i startą czekoladą.