Mus Czekoladowy
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj musu czekoladowego. Jedna porcja zawiera 1673 kalorii, 19g białka, oraz 115 g tłuszczu. Na 4,91 zł za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Mieszanka cukru, batony słodko-gorzka czekolada, bita śmietana i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest idealny do valentin day. 5 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 64%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Tradycyjny francuski mus czekoladowy {mus au Chocolat}, mus czekoladowy bananowy bez jaj | szybki mus, oraz mus czekoladowy bez jaj , jak zrobić mus czekoladowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Czekoladę rozbij na mniejsze kawałki i rozpuść na podwójnym kotle. Po rozpuszczeniu dodać kawę i wymieszać.
W osobnej misce ubij 3 żółtka i 1 szklankę cukru, dobrze mieszając.
Dodaj mieszaninę do stopionej czekolady i gotuj na ogniu. Dobrze wymieszać, aż cukier się rozpuści.
Używając ręcznego miksera elektrycznego, ubijaj 4 białka, aż utworzą miękkie szczyty. Złożyć do mieszaniny czekolady.
Ubij śmietanę z pozostałym 1/2 szklanki cukru, aż zaczną formować się miękkie szczyty. Złożyć do mieszaniny czekolady.
Podawać w pięknym kryształowym naczyniu lub szklance.
Udekoruj odrobiną świeżej bitej śmietany, jagód i ogolonej czekolady.