Muhammara
Ten przepis służy 1 i kosztuje $5.74 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny przepis ma 2015 kalorie, 28g białka, oraz 155 g tłuszczu na porcję. 5 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Mieszanka mielonego kminku, oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia, syryjskiej pasty chili i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 98%. Ten wynik jest spektakularny. Spróbuj Muhammara, Muhammara, oraz Muhammara dla podobnych receptur.
Instrukcje
Bułkę tartą umieścić w misce wraz z oliwą z oliwek i tahini, wymieszać, aby połączyć, następnie przykryć i pozostawić w temperaturze pokojowej na noc, aby olej namoczył się w bułce tartej. Następnego dnia upiecz orzechy włoskie na blasze do pieczenia w piekarniku 350 stopni na złoty kolor. Uważaj, aby ich nie spalić.
Dodać orzechy włoskie do robota kuchennego i puls, aż będą o teksturze bułki tartej.
Dodać orzechy włoskie do bułki tartej.
Usunąć nasiona i łodygi z papryki, a następnie grubo posiekać.
Dodaj paprykę do robota kuchennego wraz z cebulą, pastą chili i pastą pomidorową. Pulse aż papryka i cebula są drobno mielone, ale nie w pełni puree.
Dodaj mieszaninę pieprzu wraz z melasą z granatu, kminkiem i solą do bułki tartej. Wymieszać mieszaninę do połączenia. Wyreguluj melasę z granatu i sól do smaku. Aby służyć, rozprowadzić muhammara w talerzu lub płytkiej misce. Na wierzchu wykonać wzór wirowy i skropić oliwą z oliwek.