Mufinki cytrynowo-jagodowe
Muffinki cytrynowo-jagodowe mogą być dobrym przepisem na poszerzenie swojej kolekcji śniadaniowej. Ten przepis służy 12 osobom. Jedna porcja zawiera 156 kalorii, 3 g białka i 6 g tłuszczu. Za 37 centów za porcję ten przepis pokrywa 4% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i kup ciastka/mieszankę do pieczenia, jagody, jajko i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Tylko kilka osób przygotowało ten przepis i 1 powiedziałbym, że był strzałem w dziesiątkę. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę wegetariańską lakto ovo. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, przepis ten uzyskał wynik 22%, co nie jest wynikiem doskonałym. Wypróbuj zdrowe babeczki cytrynowe z makiem i glazurą cytrynowo-jagodową, babeczki cytrynowe z dziką jagodą z glazurą cytrynową i babeczki cytrynowo-jagodowe, aby zapoznać się z podobnymi przepisami.
Instrukcje
W dużej misce wymieszaj mieszankę ciastek i 1/2 szklanki cukru.
Wymieszaj jajko i śmietanę; wymieszać z suchymi składnikami tylko do momentu ich zwilżenia. Włóż jagody.
Foremki na muffiny napełnij do połowy natłuszczonymi lub wyłożonymi papierem papilotkami.
Połącz skórkę cytryny i pozostały cukier; posypać ciasto.
Piec w temperaturze 400° przez 20-25 minut lub do momentu, aż wykałaczka będzie sucha. Studzimy przez 5 minut przed wyjęciem z formy na kratkę.