Muffuletta

Muffuletta
Muffuletta może być tylko Kreolski przepis, którego szukasz. To danie główne ma 705 kalorii, 25g białka, oraz 64G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Na 2,87 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz okrągły bochenek chleba, seler, pimento i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 49%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Muffuletta, Muffuletta, oraz Dip Muffuletta.

Instrukcje

1
W małym rondlu, połączyć 1/2 szklanki oleju, marchew, seler, kalafior, oregano, tymianek i 3 łyżki wody. Doprowadzić do wrzenia, obniżyć ogień i dusić, pokryte, aż warzywa są nieco miękkie, o 6 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Dojrzałe OliwkiCałe Dojrzałe Oliwki
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, OpcjonalnieDo 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
2
Przenieść mieszankę warzywną do małej miseczki i wymieszać z oliwkami, pieprzem i solą. Odstawić do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
Cienko Pokrojona Papryka Pimento Lub Pieczona Czerwona PaprykaCienko Pokrojona Papryka Pimento Lub Pieczona Czerwona Papryka
Ciasto KukurydzianeCiasto Kukurydziane
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
3
Gdy sałatka oliwkowo-warzywna ostygnie, wymieszaj pietruszkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Ciasto KukurydzianeCiasto Kukurydziane
4
Chleb kroimy na pół wzdłuż. Używając rąk, wyjmij wnętrze każdej połowy chleba, aby zrobić płytką kieszeń.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Ciepłego Puree Ziemniaczanego (110–115°, Przygotowanego Bez Mleka I Masła)1 Szklanka Ciepłego Puree Ziemniaczanego (110–115°, Przygotowanego Bez Mleka I Masła)
5
Posmaruj wnętrze górnej połowy pozostałymi 2 łyżkami oleju. Dolną połowę chleba wypełnij sałatką oliwkowo-warzywną i zapakuj ją rękami.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
1 Szklanka Ciepłego Puree Ziemniaczanego (110–115°, Przygotowanego Bez Mleka I Masła)1 Szklanka Ciepłego Puree Ziemniaczanego (110–115°, Przygotowanego Bez Mleka I Masła)
Ciasto KukurydzianeCiasto Kukurydziane
Cienki-Cienki-
6
Warstw provolone, mortadella i sopressata na sałatkę (nie pozwalając powiesić na boki). Przykryć górną połową chleba i szczelnie owinąć kanapkę folią.
Składniki, których będziesz potrzebować
MortadellaMortadella
SoppressataSoppressata
ProvolonProvolon
1 Szklanka Ciepłego Puree Ziemniaczanego (110–115°, Przygotowanego Bez Mleka I Masła)1 Szklanka Ciepłego Puree Ziemniaczanego (110–115°, Przygotowanego Bez Mleka I Masła)
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
7
Umieść kanapkę na desce do krojenia lub blasze do pieczenia i zważyć ją ciężkim przedmiotem, takim jak żeliwna patelnia, przez co najmniej 1 godzinę lub do 3 godzin.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
8
Wyjmij plastikową folię i pokrój kanapkę na czwarte lub szóste.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
9
Serw.

Polecane wino: Albarino, Wino Różane, Sauvignon Blanc

Cajun świetnie komponuje się z Albarino, winem różowym i Sauvignon Blanc. Te niskie taniny, niższe wina alkoholowe będą uzupełniać ciepło w pikantnych potrawach cajun, zamiast sprawiać, że usta palą się bardziej. Jedno wino, którego możesz spróbować to Cadre Sea Queen Albarino. Ma 4,1 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 22 dolarów.
Cadre Sea Queen Albarino
Cadre Sea Queen Albarino
Na nosie to wino wybucha pikantnymi cytrusami i słoną skórką. Jest uwodzicielski aspekt kwiatu pomarańczy połączony z subtelnymi nutami banana i kardamonu. Na pewno można wyczuć wpływ morza na to wino, ponieważ są słone nuty, które przemawiają do pobliskiego Oceanu Spokojnego. Białe nuty kwiatowe są zawsze tak obecne, ale słone pikantne cytrusy są motorem. Na podniebieniu to wino jest pełne tanga i energii. Naszym Albariño nigdy nie brakuje kwasowości. W rzeczywistości zarządzanie tak wysoką kwasowością stanowi jedno z naszych największych wyzwań, ale to jest nasz największy dar. Istnieje bogaty zespół cytrusów, białych owoców, owoców pestkowych i tropicals, które są połączone z jasną kwasowością od początku do końca. Utrzymująca się świeżość i mineralność utwardza Albariño jako jedyną odmianę, która jest królową morza.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia13
Magazyn