Muffiny Malinowo-Cytrynowe
Muffinki malinowo-cytrynowe mogą być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Na 29 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 102 kalorie, 3G białka, oraz 4G tłuszczu na porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka skórki cytrynowej, białka, sól i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Z łyżeczką wynik 33%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Muffinki Cytrynowo-Malinowe, Muffinki Cytrynowo-Malinowe, oraz Muffinki cytrynowo-malinowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C). Posmaruj 12 filiżanek muffin cyny lub linii z wkładkami papieru.
W dużej misce wymieszaj jogurt, olej, sok z cytryny, białka jaj i, jeśli używasz, ekstrakt z cytryny. W osobnej misce wymieszaj mąkę, 3/4 szklanki cukru, proszek do pieczenia, sól i skórkę z cytryny.
Dodać mokre składniki do suchego, i wymieszać, aż tylko mieszane. Delikatnie wymieszać z zamrożonymi malinami. Łyżka ciasta równomiernie do przygotowanych kubków muffin.
Posypać pozostały cukier na wierzchy do dekoracji, w razie potrzeby.
Piec przez 15 do 17 minut w nagrzanym piekarniku lub do momentu, gdy lekko dotknie górna część sprężyny. Fajne muffinki w puszce na drucianym stojaku.