Muffinki Z Szarlotką
Babeczki z szarlotką mogą być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Na 22 grosze za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 94 kalorie, 2G białka, oraz 3G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 12. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to Amerykańskie danie. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Mieszanka jaj, zmielony cynamon, masło i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia improvable spoonacular score of 9%. Spróbuj Babeczki Z Pumpkin Pie, Szarlotka Pieczone Pączki, oraz Szarlotki Cynamonowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C). Posmaruj 12 filiżanek muffin cyny lub linii z papierowych kubków muffin.
W dużej misce wymieszać razem 2 1/4 szklanki mąki, sody oczyszczonej i soli. W oddzielnej mniejszej misce, wymieszać jajko, maślanka, 1/2 szklanki roztopionego masła, wanilia i 1 1/2 szklanki brązowego cukru, aż cukier się rozpuści.
Wlać do mieszaniny mąki i posypać pokrojone w kostkę jabłko do miski, jak również. Mieszaj, aż wszystko się zmiksuje. Łyżka do przygotowanej muffinki, napełniając kubki do góry.
W małej misce wymieszać 1/2 szklanki brązowego cukru, 1/3 szklanki mąki i cynamonu.
Skropić w 2 łyżki roztopionego masła, podrzucając widelcem, aż dobrze wymieszane.
Posyp to na wierzch muffinek.
Piec przez 25 minut w nagrzanym piekarniku lub do momentu, gdy lekko naciśnięte muffinki odrosną.