Muffinki z otrębami jabłkowymi o niskiej zawartości tłuszczu
Low Fat Apple Bran Muffins to śniadanie dla 12 osób. Dbasz o swoją sylwetkę? Ten wegetariański przepis na lakto ovo zawiera 86 kalorii , 3 g białka i 1 g tłuszczu na porcję. Za 16 centów za porcję ten przepis pokrywa 7% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 59 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka otrębów pszennych, sody oczyszczonej, białek jaj i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak przepyszny. Jest dostarczany przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 85% wyniku , co jest świetnym wynikiem. Podobne przepisy obejmują niskotłuszczowe babeczki z otrębami jabłkowymi , niskotłuszczowe babeczki z otrębami i niskotłuszczowe babeczki z otrębami jagodowymi o niskiej zawartości tłuszczu i wysokiej zawartości błonnika .
Instrukcje
W małej misce wymieszaj otręby i maślankę. Odstawić do namoczenia na 10 minut.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Lekko natłuść formę do muffinów lub użyj papierowych papilotek.
W dużej misce wymieszaj mąkę, brązowy cukier i sodę oczyszczoną. Wymieszaj mieszaninę otrębów i białka jaj. Dodać starte jabłko. Podzielić ciasto do 12 foremek na muffiny.
Piec w nagrzanym piekarniku przez 16 do 18 minut lub do momentu, aż wykałaczka wbita w środek będzie czysta. Pozostawić do ostygnięcia na 5 minut przed wyjęciem z patelni.