Muffinki z jeżyną, cytryną i tymiankiem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na poranny posiłek, więc wypróbuj muffinki z jeżyny, cytryny i tymianku. Na 55 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 356 kalorii, 6G białka, oraz 15 g tłuszczu każdy. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka masła, tymianku, skórki z cytryny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 20%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Muffinki Z Jeżynowym Tymiankiem, Muffinki Cytrynowo-Jeżynowe, oraz Muffinki Cytrynowe Ricotta Blackberry dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pierwsze 5 składników ubić w średniej misce.
Dodać masło. Opuszkami palców wcieraj masło, aż utworzą się grudki wielkości grochu.
Dodać żółtko; wymieszać, aby równomiernie rozprowadzić i uformować wilgotne grudki. (Kruszonka powinna przypominać mieszankę kamyków i piasku.) Schłodzić przez co najmniej 1 godzinę. DO AHEAD: może być wykonany 3 dni wcześniej. Przykryć i schłodzić.
Rozgrzej piekarnik do 163°. Jeśli dokonywanie standardowych muffinów, linia 16 1/3-cup formy z wkładkami papierowymi.
W średniej misce ubić 1 szklankę mąki uniwersalnej i 4 składniki. Za pomocą miksera elektrycznego, ubić masło, aż blady i kremowy, o 2 protokół.
Dodać cukier i nadal ubijać, aż dobrze się włączy, 2-3 minuty dłużej.
Jajka i wanilię ubić w małej misce, aby wymieszać; stopniowo ubijać na maśle. Kontynuuj bicie, aż będzie lekkie i puszyste, 3-4 minuty.
Połącz maślankę i skórkę cytrynową w małej misce; stopniowo ubijaj do masy maślanej.
Dodać suche składniki; ubić, aby zmiksować (nie przesmażać).
W innej małej misce wrzucić jeżyny i tymianek z 2 łyżkami mąki; złożyć na ciasto, delikatnie kruszyć jagody lekko, aby uwolnić niektóre soki. Łyżka około 2/3 szklanki ciasta na duże papierowe formy do muffinów lub podzielić między przygotowanymi patelniami do muffinów. Każdą dużą muffinkę ułożyć 2 łyżkami kruszonki lub każdą małą muffinkę ułożyć 1 okrągłą łyżką kruszonki.
Piec, aż blaty są złotobrązowe i tester wychodzi czysty po włożeniu do środka, około 50 minut dla dużych muffinów i 40 minut dla standardowych muffinów.
Ostudzić na patelni co najmniej 20 minut, a następnie przenieść babeczki do stojaka drucianego do ostygnięcia.
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej. DO AHEAD: może być wykonany 1 dzień wcześniej. Przechowywać schłodzone babeczki szczelnie w temperaturze pokojowej.