Muffinki Z Dynią Jabłkową
Muffinki z dynią jabłkową to Wegetariańskie przepis z 24 porcjami. Na 25 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten poranny posiłek ma 107 kalorii, 1G białka, oraz 7G tłuszczu na porcję. Udaj się do sklepu i podnieś jabłka, przyprawę do ciasta z dyni, niebieloną mąkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 279 osób uznało ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Z łyżeczką wynik 23%, to danie nie jest tak doskonałe. Spróbuj Muffinki Z Dynią Jabłkową, Muffinki Z Dynią Jabłkową, oraz Babeczki Z Dynią I Jabłkami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Posmaruj 24 kubki na muffinki lub linia z papierowymi wkładkami do muffinek.
Połączyć 1 1/2 szklanki mąki pełnoziarnistej, mąki uniwersalnej, 1 1/2 szklanki cukru surowego, przyprawa pumpkin pie, soda oczyszczona i sól w dużej misce.
W małej misce wymieszać jajka, dynię i olej. Wymieszać mieszaninę jaj do mieszaniny mąki, aż tylko zwilżony; złożyć w jabłkach. Napełnij przygotowane muffinki 2/3 pełne.
Połączyć masło, 1/2 szklanki cukru surowego, 1/4 szklanki mąki pełnoziarnistej, i cynamon w małej misce; posypać ciasto muffin.
Piec w nagrzanym piekarniku do złotego koloru i wykałaczka włożona w środek wychodzi czysta, 18 do 22 minut. Schłodzić przez 5 minut przed wyjęciem z kubków na muffinki do stojaków Z Drutu.