Muffinki z dynią piżmową Fran
Nigdy nie można mieć zbyt wielu przepisów na śniadanie, więc wypróbuj muffinki z dyni piżmowej Fran. Ten przepis pozwala na przygotowanie 15 porcji, każda zawiera 167 kalorii , 3 g białka i 8 g tłuszczu . Za 37 centów za porcję przepis ten pokrywa 7% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobiłaby go ponownie. Udaj się do sklepu i kup sodę oczyszczoną, masło, jajka i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę laktoowowegetariańską . Jest on dostarczany przez Allrecipes. Od przygotowania do podania przepis ten zajmuje około 1 godziny . Przy ocenie Spoonacular wynoszącej 34% danie to nie jest tak spektakularne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, sprawdź również podobne przepisy: Batony z pistacjami i dynią piżmową bez glutenu , Pieczona dynia piżmowa i pasternak oraz Zupa z dyni piżmowej i jabłka .
Instrukcje
Umieść wkładkę do gotowania na parze w rondlu i napełnij wodą do poziomu tuż poniżej dna parowaru. Doprowadź wodę do wrzenia.
Dodaj dynię, przykryj i gotuj na parze, aż będzie miękka, około 25 minut. Rozgnieć dynię tłuczkiem do ziemniaków w misce i ostudź do temperatury pokojowej.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Nasmaruj tłuszczem 15 foremek na muffiny lub wyłóż je papierowymi papilotkami.
Ubij masło i cukier w misce mikserem elektrycznym, aż masa będzie puszysta, przez 3 do 5 minut. Wbijaj jajka, jedno na raz, aż mieszanka będzie piankowata.
Powoli wlewaj mleko do mieszanki masła, cały czas ubijając.
Wymieszaj puree z dyni, sodę oczyszczoną i gałkę muszkatołową z masłem. Wymieszaj mąkę z mieszanką z dyni, mieszając od dołu miski do góry.
Wlać ciasto do przygotowanych foremek na muffiny.
Piecz muffinki w nagrzanym piekarniku, aż wykałaczka włożona w środek muffinki będzie sucha po wyjęciu, około 18–20 minut.