Muffinki z ciasta marchewkowego z lukrem cytrynowo-śmietankowym

Muffinki z ciasta marchewkowego z lukrem cytrynowo-śmietankowym
Muffinki z ciasta marchewkowego z lukrem cytrynowo-śmietankowym mogą być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 587 kalorii, 12g białka, oraz 43g tłuszczu każdy. Na 1,81 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i podnieś mąkę, masło, cynamon i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Wielkanoc. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Z łyżeczką wynik 47%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Ciasto marchewkowe z lukrem serowym, Najlepsze Ciasto Marchewkowe" Z Lukrem Serowym, oraz Ciasto marchewkowe z nadzieniem orzechowym i lukrem z serem śmietankowym.

Instrukcje

1
Ustaw stojaki piekarnika tak, aby jeden był w środku, i rozgrzej piekarnik do 400 stopni. Posmaruj 6 dużych kubków muffinek masłem.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Taca Na MuffinkiTaca Na Muffinki
PiekarnikPiekarnik
2
Mąki, proszek do pieczenia, soda oczyszczona, cynamon, gałka muszkatołowa i sól ubić razem w średniej wielkości misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Soda OczyszczonaSoda Oczyszczona
CynamonCynamon
Gałka MuszkatołowaGałka Muszkatołowa
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
3
W osobnej, dużej misce ubijamy jajka, aby rozbić żółtka. Jeszcze ubijając jedną ręką, wlać cukier drugą. Kontynuuj ubijanie przez kilka minut, aż jaja zaczną blednąć.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
żółtko Jajażółtko Jaja
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
4
Ubij w oleju i musie jabłkowym. Wymieszać z marchewką i orzechami włoskimi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mus JabłkowyMus Jabłkowy
MarchewMarchew
Orzechy WłoskieOrzechy Włoskie
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
5
Stopniowo dodawać suche składniki do mokrej, delikatnie mieszając drewnianą łyżką, aż nie będzie śladu mąki. To ciasto będzie bardzo ciekłe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Drewnianałyżka Drewniana
6
Wymieszać ciasto szklaną miarką lub chochlą i równomiernie wlać do sześciu filiżanek przygotowanej muffinki. Wytrzyj ciasto, które mogło rozlać się na patelnię.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MiarkaMiarka
Taca Na MuffinkiTaca Na Muffinki
ChochlaChochla
7
Umieść puszkę muffinek na środkowym stojaku w piekarniku i piecz babeczki przez 3540 minut, aż zaczną ciemnieć, a wykałaczka lub mały nóż włożony głęboko w środek muffinki wyjdzie czysty.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Taca Na MuffinkiTaca Na Muffinki
WykałaczkiWykałaczki
PiekarnikPiekarnik
NóżNóż
8
Wyjmij puszkę z piekarnika i umieść ją na stojaku z drutu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
PiekarnikPiekarnik
9
Niech muffinki siedzieć na kilka minut w puszce, aż są na tyle chłodne, aby dotknąć. Aby wyjąć muffinki, Odwróć puszkę do góry dnem i pozwól muffinkom wypaść na stojak z drutu, aby całkowicie wystygły.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
10
Tuż przed jesteś gotowy do podania tych, rozłożyć ładną grubą warstwę lukru serowego cytrynowego na wierzchu za pomocą gumowej lub przesuniętej szpatułki.
Składniki, których będziesz potrzebować
SerSer
Pieprz ArbolowyPieprz Arbolowy
LukierLukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szpatułka OffsetowaSzpatułka Offsetowa
11
artykuł var
12
Typ_27_data = {};
13
artykuł
14
Typ_27_data.init_step_by_step_images = 0;

Składniki

61 opakowanie budyniu instant JELL-O o smaku dyni i przypraw korzennych1 funt kiełbasy klonowej, luzem lub wyjęte z dużej osłonki ogniwowej1 funt kiełbasy klonowej, luzem lub wyjęte z dużej osłonki ogniwowej61 opakowanie budyniu instant JELL-O o smaku dyni i przypraw korzennychcp. cebulacp. cebula61 opakowanie budyniu instant JELL-O o smaku dyni i przypraw korzennychposypka pomarańczowa lub cukier pomarańczowyposypka pomarańczowa lub cukier pomarańczowy61 opakowanie budyniu instant JELL-O o smaku dyni i przypraw korzennychŻółta cebula, drobno posiekanaŻółta cebula, drobno posiekana61 opakowanie budyniu instant JELL-O o smaku dyni i przypraw korzennychlody waniliowe i dodatkowe orzechy pekanlody waniliowe i dodatkowe orzechy pekan61 opakowanie budyniu instant JELL-O o smaku dyni i przypraw korzennych(częściowo & )(częściowo & )61 opakowanie budyniu instant JELL-O o smaku dyni i przypraw korzennychmąkamąka61 opakowanie budyniu instant JELL-O o smaku dyni i przypraw korzennych1 ciasto funtowe z żurawiną, pokrojone w kostki o wymiarach 1/2 cala, tak aby uzyskać 2 szklanki (można też wykorzystać 2 szklanki resztek ciasta duńskiego lub pączków w połączeniu z suszoną żurawiną – patrz poniżej)1 ciasto funtowe z żurawiną, pokrojone w kostki o wymiarach 1/2 cala, tak aby uzyskać 2 szklanki (można też wykorzystać 2 szklanki resztek ciasta duńskiego lub pączków w połączeniu z suszoną żurawiną – patrz poniżej)61 opakowanie budyniu instant JELL-O o smaku dyni i przypraw korzennychplus 2 łyżki lodowatej wodyplus 2 łyżki lodowatej wody61 opakowanie budyniu instant JELL-O o smaku dyni i przypraw korzennychz migdałami (po 1,45 uncji), posiekanymiz migdałami (po 1,45 uncji), posiekanymi61 opakowanie budyniu instant JELL-O o smaku dyni i przypraw korzennychMasło niesoloneMasło niesolone61 opakowanie budyniu instant JELL-O o smaku dyni i przypraw korzennych1 1/2 łyżeczki mieszanki przypraw1 1/2 łyżeczki mieszanki przypraw61 opakowanie budyniu instant JELL-O o smaku dyni i przypraw korzennychkrótkie laski cynamonukrótkie laski cynamonu61 opakowanie budyniu instant JELL-O o smaku dyni i przypraw korzennych1 łyżeczka drożdży szybko rosnących1 łyżeczka drożdży szybko rosnących
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje6
Ocena Zdrowia12
Magazyn