Muffinki lniane żurawinowe to wegetariańska poranny posiłek. Jedna porcja tego dania zawiera około 4G białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 175 kalorii. Ten przepis serwuje 18 i kosztuje 37 centów za porcję. Jedna osoba zrobiła ten przepis i zrobiłaby go ponownie. Mieszanka oleju canolan, mielonego siemienia lnianego, maślanki i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 26%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Muffinki Lniane, muffinki lniane jabłkowe, oraz Muffinki Lniane Jabłkowe podobnych receptur.
Instrukcje
1
W dużej misce połącz pierwsze dziewięć składników.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I Smażenia
2
Ubić jajko, białka, maślankę, miód i olej; wymieszać z suchymi składnikami aż do zwilżenia. Wymieszać z żurawiną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brzoskwinia Obrana I Pokrojona W Plasterki Lub 1 Szklanka Mrożonych, Niesłodzonych Brzoskwiń Pokrojonych W Plasterki
Olej Roślinny (ilość Zależy Od Sposobu Gotowania)
Opcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże Truskawki
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
(Keebler)
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
3
Kubki na muffinki pokryj sprayem do gotowania lub użyj papierników; napełnij dwie trzecie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Opakowanie (1/4 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Budyniowej Czekoladowej Bez Cukru
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokruszony Ser Manchego, Kilka Garści
4
Posypać całym siemieniem lnianym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Siemię Lniane
5
Piec w temperaturze 375° przez 10-15 minut lub aż wykałaczka wyjdzie czysta. Schłodzić przez 5 minut przed wyjmowaniem do stojaków drucianych.