Muffinki Jabłkowo-Orzechowe
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na poranny posiłek, więc spróbuj muffinek jabłkowo-orzechowych. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 155 kalorii. Ten przepis służy 12 i kosztuje 39 centów za porcję. Jest dostarczany przez Kraft Recipes. Mieszanka jajka, zmielony cynamon, mocno brązowy cukier i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. 9 osób było zadowolonych, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 52%, co jest solidne. Spróbuj Muffinki Jabłkowo-Orzechowe, Jabłko Orzech Sernik Muffiny, oraz Muffinki Jabłkowo-Cynamonowo-Orzechowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 218°.
Wymieszać mąkę, cukier, proszek do pieczenia i cynamon w dużej misce; odstawić. Ubij jajko, mleko, mus jabłkowy i olej w małej misce z trzepaczką do dobrze wymieszać. Wymieszać płatki; odstawić 5 min.
Dodać do mieszaniny mąki; mieszać tylko do zwilżenia. (Ciasto będzie grudkowate.) Wymieszać z jabłkami i orzechami włoskimi.
Łyżka ciasta równomiernie do 12 smarowanych lub wyłożonych papierem średnich kubków muffin.
Piec 20 min. albo dopóki wykałaczka włożona do środka nie wyjdzie czysta. Fajne 5 min.