Muffinki jabłkowo-cytrynowe z cynamonem
Jabłko cytryna z babeczkami cynamonowymi to Wegetariańskie przepis z 12 porcjami. Jedna porcja zawiera 196 kalorii, 4G białka, oraz 11g tłuszczu. Na 32 grosze za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odebrać granny smith jabłko, cukier, jajka i kilka innych rzeczy, aby to zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Niewiele osób lubi tę przystawkę. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 20%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Muffinki jabłkowo-cynamonowe z polewą cynamonową, Muffinki jabłkowe z jabłkowo cynamonową glazurą, oraz Muffinki jabłkowe z jabłkowo cynamonową glazurą.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F (220 stopni C). Posmaruj 12 filiżanek muffinek.
W misce przesiać mąkę, proszek do pieczenia i sól. W osobnej misce, śmietany razem 1/2 szklanki cukru, jajka, masło, Skórka z cytryny, sok z cytryny, i mleko.
Wymieszać składniki śmietany do mieszaniny mąki, aż równomiernie wilgotne. Złożyć jabłka. Łyżkę do przygotowanych muffinek.
Wymieszać 1 łyżkę cukru z cynamonem i posypać wierzchem ciasta muffin.
Piec 15 minut w nagrzanym piekarniku lub do momentu, gdy wykałaczka włożona w środek muffinki wyjdzie czysta. Schłodzić 1 do 2 minut przed włączeniem na stojaki z drutu do całkowitego ostygnięcia.