Muffinki dyniowe II
Muffinki dyniowe II to bezmleczne i wegetariańskie przepis z 12 porcjami. Na 57 centów za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 396 kalorii, 6G białka, oraz 14g tłuszczu. Najlepiej sprawdza się jako poranny posiłek i odbywa się w ok. 45 minut. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Mieszanka proszku do pieczenia, zmielony cynamon, Dynia cukrowa i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 43%, to danie jest solidne. Spróbuj babeczki z dyni bez jaj , jak zrobić babeczki z dyni, Muffinki z dyni czekoladowe z polewą z dyni, oraz Muffinki Dyniowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Nasmaruj 12 muffinek lub linkę papierowymi wkładkami do muffinek.
Umieścić na blasze do pieczenia, wyciąć bok w dół. Przykryć folią i piec w nagrzanym piekarniku do miękkości, około 90 minut.
Usuń miąższ dyni i przecier w blenderze. Odmierz 2 szklanki puree z dyni; odstawić.
W dużej misce wymieszaj mąkę, cukier, sodę oczyszczoną, proszek do pieczenia, goździki, cynamon, gałkę muszkatołową, ziele angielskie i sól. W osobnej misce ubić razem 2 szklanki puree z dyni, oleju roślinnego i jaj. Mieszaj mieszaninę dyni w mieszaninę mąki, aż będzie gładka. Miarka ciasto do przygotowanych kubków muffin.
Piec w rozgrzanym piekarniku przez 20 do 25 minut, aż wykałaczka włożona w środek muffinki wyjdzie czysta.