Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj mrożonego tortu czekoladowo-malinowego. Na 1,15 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 408 kalorii, 6G białka, oraz 18g tłuszczu każdy. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka syropu kukurydzianego, śmietana, lody waniliowe i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 17%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Tort mrożony z białej czekolady i musu malinowego, Mrożony tort Grand Marnier z skórką z ciemnej czekolady i przyprawioną żurawiną, oraz Tort Czekoladowo-Malinowy.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 163°. masło i mąka 8-calowy springform patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Mąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Springform
Piekarnik
2
Zrobić torte base: w średniej misce z mikserem elektrycznym na średniej prędkości, masło śmietankowe i cukier, aż puszyste. Ubić w jajku i wanilii. Mąkę, proszek kakaowy, sodę oczyszczoną i sól przesiać na arkusz woskowanego papieru.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kakao W Proszku
Soda Oczyszczona
Wanilia
Masło
Krem
Mąka Uniwersalna
Cukier
Baza
Sól
Jajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser Ręczny
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
Dodaj połowę suchych składników do mieszanki masła. Beat aż włączone, a następnie ubić w maślance, a następnie pozostałą mieszaninę mąki, bicie dobrze po każdym dodaniu i skrobanie w dół boki miski w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Maślanka
Masło
Mąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
4
Wlać do przygotowanej patelni i piec, aż wykałaczka włożona do środka wyjdzie czysta, około 30 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wykałaczki
Piekarnik
Patelnia
5
Pozostaw do całkowitego ostygnięcia na stojaku z drutu. Pozwól lodom zmięknąć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na Druty
6
Aby złożyć torte, Uruchom nóż wokół obręczy patelni, a następnie usuń obręcz. Pozostaw podstawę ciasta na dnie patelni. Używając ząbkowanego noża, przycinaj wierzchnią część ciasta. Linia wewnątrz krawędzi patelni z paskami pergaminu lub woskowanego papieru, a następnie szczelnie zamknąć wokół ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Baza
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nóż Ząbkowany
Nóż
Patelnia
7
Rozłóż zmiękczone lody waniliowe równomiernie na podstawie torte; umieścić w zamrażarce, aż lekko jędrne, 1 godzinę, i pozostawić sorbet zmiękczyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lody Waniliowe
Sorbet
Baza
8
Sorbet rozprowadzić równomiernie na lodach. Przykryć torte folią, wróć do zamrażarki i zamrozić do twardego, co najmniej 8 godzin lub do 2 dni. Około 20 minut przed podaniem, zrobić glazurę: w małym rondlu na średnim ogniu, przynieść śmietanę i syrop kukurydziany na wolnym ogniu, a następnie zdjąć z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Syrop Kukurydziany
Lody
Sorbet
Glazura
Krem
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia Foliowa
Patelnia Z Sosem
9
Dodaj czekoladę i mieszaj, aż się roztopi i będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czekolada
10
Zdjąć krawędź sprężyny z torte i odkleić papier. Pracując szybko, rozłóż glazurę na sorbecie i ozdobnie polej malinami. Powrót torte do zamrażarki na 15 minut.