Mrożona Terryna Z Malinami Mango

Mrożona Terryna Z Malinami Mango
Frozen Mango Raspberry Terrine to bezglutenowe, bezmleczne i przyjazne dla fodmap przystawka. Ten przepis służy 12 i kosztuje $1.38 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 320 kalorii. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Mieszanka wody, sok z cytryny, sorbet z mango i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 38%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Mrożona Terryna Malinowo-Czekoladowa, Mrożona Terryna tropikalna z sosem Mango-jeżyny, oraz Mango & Malina Mrożony Deser dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W 1-litrowym rondlu zagotować cukier i wodę, mieszając, aż cukier się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Wyjąć z ognia i chłodnego syropu.
Składniki, których będziesz potrzebować
SyropSyrop
3
Przecedzić maliny i sok z cytryny w robocie kuchennym, a następnie przełożyć przez sito o drobnych oczkach do miski, odrzucając nasiona. Wymieszać z syropem cukrowym i schłodzić, przykryte, aż ostygnie, około 2 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
MalinyMaliny
Syrop CukrowySyrop Cukrowy
NasionaNasiona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
SitoSito
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
4
Zamrozić sorbet w maszynie do lodów.
Składniki, których będziesz potrzebować
LodyLody
SorbetSorbet
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Maszyna Do LodówMaszyna Do Lodów
5
Przenieść do hermetycznego pojemnika i zamrozić, aż lekko jędrniejsze, ale nadal do smarowania, około 30 minut.
1
Linia bochenek patelni z 3 kawałkami folii (1 wzdłuż i 2 w poprzek), pozostawiając co najmniej 2-calowy zwis ze wszystkich stron, a następnie zamrozić patelnię 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
Patelnia BochenkowaPatelnia Bochenkowa
2
Podczas gdy malinowy sorbet jest w zamrażarce, zmiękcz Mango sorbet i lody mango w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sorbet Z MangoSorbet Z Mango
LodyLody
MalinyMaliny
SorbetSorbet
1 Duży Biały Ananas Lub Zwykły Ananas1 Duży Biały Ananas Lub Zwykły Ananas
3
Sorbet Mango rozgnieść w misce z łyżką, aż do rozsmarowania, ale nie stopiony. Rozgnieść lody w innej misce w ten sam sposób.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sorbet Z MangoSorbet Z Mango
LodyLody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
4
Równomiernie rozprowadzić 1 3/4 szklanki sorbetu mango na dnie patelni bochenkowej (najlepiej za pomocą małej metalowej szpatułki), następnie ułożyć 1 3/4 szklanki lodów mango i połowę malinowego sorbetu. (Jeśli sorbety lub lody staną się zbyt miękkie do rozprowadzania, zamrozić 10 minut między warstwami.) Powtórzyć warstw z 1 3/4 szklanki sorbetu mango, 1 3/4 szklanki lodów mango, i pozostały malinowy sorbet (patelnia będzie pełna). Przykryj wierzchnią terrynę zwisem z folii, następnie owiń patelnię folią z większej ilości folii i zamrozić, aż terryna zostanie utwardzona, co najmniej 8 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sorbet Z MangoSorbet Z Mango
LodyLody
MalinyMaliny
SorbetSorbet
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
1 Duży Biały Ananas Lub Zwykły Ananas1 Duży Biały Ananas Lub Zwykły Ananas
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
Patelnia BochenkowaPatelnia Bochenkowa
SzpatułkaSzpatułka
5
Aby podawać, rozpakuj patelnię, a następnie otwórz zwis i odwróć patelnię na schłodzony talerz. Zwilż ręcznik kuchenny gorącą wodą, szybko wykręć go do sucha i osusz na patelni 30 sekund. Zdejmij patelnię i zdejmij plastikową folię.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki KuchenneRęczniki Kuchenne
Folia FoliowaFolia Foliowa
PatelniaPatelnia
6
* Dostępne w niektórych sklepach z naczyniami kuchennymi,
7
Katalog Piekarski (800-827-6836) oraz wyroby kucharskie (800-915-9788).
1
* Malinowy sorbet można zrobić 3 dni wcześniej. Zmiękczyć w lodówce około 30 minut przed użyciem.* Zmontowana terryna może być zamrożona do 3 dni.
Składniki, których będziesz potrzebować
MalinyMaliny
SorbetSorbet
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia2
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn