Mrożona Terryna Z Malinami Mango
Frozen Mango Raspberry Terrine to bezglutenowe, bezmleczne i przyjazne dla fodmap przystawka. Ten przepis służy 12 i kosztuje $1.38 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 320 kalorii. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Mieszanka wody, sok z cytryny, sorbet z mango i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 38%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Mrożona Terryna Malinowo-Czekoladowa, Mrożona Terryna tropikalna z sosem Mango-jeżyny, oraz Mango & Malina Mrożony Deser dla podobnych receptur.
Instrukcje
W 1-litrowym rondlu zagotować cukier i wodę, mieszając, aż cukier się rozpuści.
Wyjąć z ognia i chłodnego syropu.
Przecedzić maliny i sok z cytryny w robocie kuchennym, a następnie przełożyć przez sito o drobnych oczkach do miski, odrzucając nasiona. Wymieszać z syropem cukrowym i schłodzić, przykryte, aż ostygnie, około 2 godzin.
Zamrozić sorbet w maszynie do lodów.
Przenieść do hermetycznego pojemnika i zamrozić, aż lekko jędrniejsze, ale nadal do smarowania, około 30 minut.
Linia bochenek patelni z 3 kawałkami folii (1 wzdłuż i 2 w poprzek), pozostawiając co najmniej 2-calowy zwis ze wszystkich stron, a następnie zamrozić patelnię 10 minut.
Podczas gdy malinowy sorbet jest w zamrażarce, zmiękcz Mango sorbet i lody mango w lodówce.
Sorbet Mango rozgnieść w misce z łyżką, aż do rozsmarowania, ale nie stopiony. Rozgnieść lody w innej misce w ten sam sposób.
Równomiernie rozprowadzić 1 3/4 szklanki sorbetu mango na dnie patelni bochenkowej (najlepiej za pomocą małej metalowej szpatułki), następnie ułożyć 1 3/4 szklanki lodów mango i połowę malinowego sorbetu. (Jeśli sorbety lub lody staną się zbyt miękkie do rozprowadzania, zamrozić 10 minut między warstwami.) Powtórzyć warstw z 1 3/4 szklanki sorbetu mango, 1 3/4 szklanki lodów mango, i pozostały malinowy sorbet (patelnia będzie pełna). Przykryj wierzchnią terrynę zwisem z folii, następnie owiń patelnię folią z większej ilości folii i zamrozić, aż terryna zostanie utwardzona, co najmniej 8 godzin.
Aby podawać, rozpakuj patelnię, a następnie otwórz zwis i odwróć patelnię na schłodzony talerz. Zwilż ręcznik kuchenny gorącą wodą, szybko wykręć go do sucha i osusz na patelni 30 sekund. Zdejmij patelnię i zdejmij plastikową folię.
* Dostępne w niektórych sklepach z naczyniami kuchennymi,
Katalog Piekarski (800-827-6836) oraz wyroby kucharskie (800-915-9788).
* Malinowy sorbet można zrobić 3 dni wcześniej. Zmiękczyć w lodówce około 30 minut przed użyciem.* Zmontowana terryna może być zamrożona do 3 dni.