Mousse au chocolat

Mousse au chocolat
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na desery, więc dać Mus au chocolat spróbować. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 309 kalorii, 8G białka, oraz 26g tłuszczu każdy. Na 1,11 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i podnieś Baton najlepsza gorzka czekolada, złoty cukier, jajka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis z BBC Good Food ma 91 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Jest to przyjazny dla budżetu przepis dla fanów Południowej żywności. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 51%, co jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Tradycyjny francuski mus czekoladowy {mus au Chocolat}, Mousse Au Chocolat (Łatwy Francuski Mus Czekoladowy), oraz Mousse au Chocolat.

Instrukcje

1
Starty 50g / 2oz czekolady i rezerwy. Resztę pokroić na małe, równe kawałki i roztopić w misce umieszczonej na patelni z gotującą się wodą. Zdejmij patelnię z ognia, ale trzymaj miskę nad gorącą wodą i wymieszaj z brandy. Nie martw się, jeśli mieszanina zgęstnieje, wygładzi się później.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tabliczki Mlecznej Czekolady Bez OrzechówTabliczki Mlecznej Czekolady Bez Orzechów
2 Szczypty Zmielonych Goździków2 Szczypty Zmielonych Goździków
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
2
Białka ubić w dużej misce, aż staną w sztywnych Szczytach. Łyżka w połowie cukru, jeszcze raz ubijamy, następnie dodajemy resztę cukru i ubijamy, aż będzie błyszczał jak beza. Śmietanę ubić w osobnej misce. Weź roztopioną czekoladę z patelni i złóż w czubatej metalowej łyżce do serwowania bezy, aby poluzować konsystencję, następnie przełóż czekoladę do bezy i złóż lekko, ale dokładnie. Teraz Złóż bitą śmietanę, a następnie dwadzieci startej czekolady.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Starta Skórka Pomarańczowa (opcjonalnie)Dodatkowa Starta Skórka Pomarańczowa (opcjonalnie)
Opcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości TłuszczuOpcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
Tabliczki Mlecznej Czekolady Bez OrzechówTabliczki Mlecznej Czekolady Bez Orzechów
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
3
Łyżka mieszaniny czekolady do sześciu filiżanek demitasse (lub można użyć filiżanki espresso lub małe filiżanki) i schłodzić w lodówce przez co najmniej 2 godziny, lub na noc, jeśli jest to bardziej wygodne.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tabliczki Mlecznej Czekolady Bez OrzechówTabliczki Mlecznej Czekolady Bez Orzechów
1 Szklanka Drobno Zmielonych Orzechów Laskowych1 Szklanka Drobno Zmielonych Orzechów Laskowych
4
Posypać pozostałą startą czekoladą, następnie odkurzyć cukrem pudrem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki Dżemu Malinowego, Podzielonego1/3 Szklanki Dżemu Malinowego, Podzielonego
Tabliczki Mlecznej Czekolady Bez OrzechówTabliczki Mlecznej Czekolady Bez Orzechów
5
Podawaj filiżanki na spodkach z chrupiącymi herbatnikami schowanymi obok.
Składniki, których będziesz potrzebować
4-1/2 łyżeczki Startego Parmezanu4-1/2 łyżeczki Startego Parmezanu

Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port

Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Port to moje najlepsze propozycje na mus. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Johnson Estate Cream Sherry z 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
NV Johnson Estate Cream Sherry
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Teraz dobrze, ale nagrodzi tych, którzy pozwolą mu się starzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w chłodne popołudnia, podawane z biszkoptami do kąpieli w ""włoskim stylu"". "
TrudnośćNormalny
Gotowe W30 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia6
Rodzaje PotrawDesery
Magazyn