Mostek Węgierski

Mostek Węgierski
Przepis Węgierski mostek jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest ogromnym bezmleczne opcja dla miłośników kuchni wschodnioeuropejskiej. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 66g białka, 42g tłuszczu, oraz w sumie 728 kalorii. Na 4,65 zł za porcję, ten przepis okładki 38% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Chanuka. Sprawdza się jako dość drogie danie główne. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka sosu pomidorowego, wody, pieprzu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Simple Slow-Cooker Mostek & Serdeczny Mostek Tacos, Węgierski Kifli II, oraz Gulasz Węgierski I.

Instrukcje

1
Rozgrzać olej w dużym piecu holenderskim na średnim ogniu; dodać cebulę. Gotować, często mieszając, 25 do 30 minut lub aż cebula są złotobrązowe i karmelizowane. Wymieszać 1 łyżeczkę soli czosnkowej i 1/2 łyżeczki pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól CzosnkowaSól Czosnkowa
CebulaCebula
PieprzPieprz
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec HolenderskiPiec Holenderski
2
Usuń cebulę z patelni za pomocą łyżki szczelinowej, zachowując olej na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
PatelniaPatelnia
3
Posypać mąką, papryką, a pozostałe 1/2 łyżeczki każdy czosnek sól i pieprz ze wszystkich stron mostku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
PaprykaPapryka
CzosnekCzosnek
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
4
Podgrzać olej w holenderskim piecu na średnim ogniu. Sear mostek 2 do 3 minut z każdej strony lub do lekko rumiane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec HolenderskiPiec Holenderski
5
Połącz kostkę bulionu wołowego i 1/2 szklanki wody, mieszając, aż bulion się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kostka Bulionowa WołowaKostka Bulionowa Wołowa
średnie Ciasto Dyniowe Każda)średnie Ciasto Dyniowe Każda)
WodaWoda
6
Polać połówki mostka.
7
Dodać cebulę i sos pomidorowy; doprowadzić do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 2 1/2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos PomidorowySos Pomidorowy
CebulaCebula
8
Wyjąć mostek z holenderskiego piekarnika i umieścić na dużej, obramowanej blasze do pieczenia lub talerzu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Piec HolenderskiPiec Holenderski
9
Umieść inną blachę do pieczenia na wierzchu mostku; umieść ciężką patelnię lub duże puszki na wierzchu blachy do pieczenia. (Ważenie gotowanego mostku poprawia teksturę i ułatwia krojenie następnego dnia.) Przechowywać w lodówce mostek na noc. W oddzielnym pojemniku przykryć i schłodzić cebulę i soki z patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PatelniaPatelnia
10
Odtłuścić tłuszcz z mieszanki cebula-pomidor; wyrzucić tłuszcz.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomidorPomidor
CebulaCebula
11
Podgrzać mieszaninę w holenderskim piecu na średnim i małym ogniu. Pokroić mostek na ziarno w cienkie plasterki.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiarnaZiarna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec HolenderskiPiec Holenderski
12
Dodaj mostek do patelni i gotować 10 minut lub do dokładnie ogrzanego.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
13
Uwaga: ziarno w mostku często zmienia się podczas krojenia, więc stale zmieniaj mostek i krój na ziarno.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiarnaZiarna
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia38
Magazyn