Mortadela Stromboli

Mortadela Stromboli
Przepis Mortadella Stromboli można przygotować w około 40 minut . Za 3,88 USD za porcję otrzymujesz danie główne dla 4 osób. Jedna porcja zawiera 754 kalorie , 32 g białka i 48 g tłuszczu . Ten przepis podoba się 1 smakoszom i kucharzom. Udaj się do sklepu i kup oliwki, liście bazylii, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. Jest on dostarczany przez Foodnetwork. Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 40% , to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy obejmują Mushrooms With Mortadella Mousse , Three Meat Stromboli i Sausage & Pepperoni Stromboli .

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Funta Pokrojonej W Plastry Mortadeli, Pokrojonej Na Paski O Szerokości 1/2 Cala1/4 Funta Pokrojonej W Plastry Mortadeli, Pokrojonej Na Paski O Szerokości 1/2 Cala
2
Wymieszaj 1 szklankę sera szwajcarskiego z serem w sznurku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojona Mortadela, Pokrojona Na Paski O Szerokości 1/2 CalaPokrojona Mortadela, Pokrojona Na Paski O Szerokości 1/2 Cala
1 Szklanka Cienko Pokrojonego Sera W Sznurku (4 Uncje)1 Szklanka Cienko Pokrojonego Sera W Sznurku (4 Uncje)
3
Lekko posmaruj blachę do pieczenia oliwą z oliwek. Rozwiń ciasto, przekrój na pół, aby uzyskać dwa kawałki o wymiarach 6 na 9 cali i umieść na przygotowanej blasze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filiżanka Cienko Pokrojonego Sera W SznurkuFiliżanka Cienko Pokrojonego Sera W Sznurku
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
4
Rozłóż połowę mieszanego sera wzdłuż jednego długiego boku każdego prostokąta, pozostawiając calową granicę między serem a brzegiem ciasta. Na wierzch każdej porcji sera połóż połowę bazylii, ćwiartkę oliwek, 1/4 szklanki sosu pomidorowego i jedną trzecią mortadeli. Złóż ciasto na nadzienie wzdłuż, dociskając brzegi, aby je uszczelnić. Zrób nacięcia w górnej części ciasta, aby umożliwić ucieczkę pary podczas pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula, Drobna Kostka (zostaw Do Dekoracji)Cebula, Drobna Kostka (zostaw Do Dekoracji)
MortadellaMortadella
2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej
Ciasto KukurydzianeCiasto Kukurydziane
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
5
Piecz stromboli, aż zbrązowieje, około 15 minut; wyjmij z piekarnika.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
6
Posmaruj każdy z nich oliwą z oliwek, a następnie rozrzuć pozostałe oliwki, mortadelę i ser na wierzchu. Włóż z powrotem do piekarnika i piecz, aż ser się rozpuści, a skórka będzie złota. Odstaw na 5 minut przed pokrojeniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
MortadellaMortadella
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej
Ciasto KukurydzianeCiasto Kukurydziane
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 CalaSer Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
7
Zdjęcie autorstwa Antonisa Achiellosa
TrudnośćŚredni
Gotowe W40 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia5
Magazyn