Mortadela Stromboli
Przepis Mortadella Stromboli można przygotować w około 40 minut . Za 3,88 USD za porcję otrzymujesz danie główne dla 4 osób. Jedna porcja zawiera 754 kalorie , 32 g białka i 48 g tłuszczu . Ten przepis podoba się 1 smakoszom i kucharzom. Udaj się do sklepu i kup oliwki, liście bazylii, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. Jest on dostarczany przez Foodnetwork. Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 40% , to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy obejmują Mushrooms With Mortadella Mousse , Three Meat Stromboli i Sausage & Pepperoni Stromboli .
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni.
Wymieszaj 1 szklankę sera szwajcarskiego z serem w sznurku.
Lekko posmaruj blachę do pieczenia oliwą z oliwek. Rozwiń ciasto, przekrój na pół, aby uzyskać dwa kawałki o wymiarach 6 na 9 cali i umieść na przygotowanej blasze.
Rozłóż połowę mieszanego sera wzdłuż jednego długiego boku każdego prostokąta, pozostawiając calową granicę między serem a brzegiem ciasta. Na wierzch każdej porcji sera połóż połowę bazylii, ćwiartkę oliwek, 1/4 szklanki sosu pomidorowego i jedną trzecią mortadeli. Złóż ciasto na nadzienie wzdłuż, dociskając brzegi, aby je uszczelnić. Zrób nacięcia w górnej części ciasta, aby umożliwić ucieczkę pary podczas pieczenia.
Piecz stromboli, aż zbrązowieje, około 15 minut; wyjmij z piekarnika.
Posmaruj każdy z nich oliwą z oliwek, a następnie rozrzuć pozostałe oliwki, mortadelę i ser na wierzchu. Włóż z powrotem do piekarnika i piecz, aż ser się rozpuści, a skórka będzie złota. Odstaw na 5 minut przed pokrojeniem.
Zdjęcie autorstwa Antonisa Achiellosa