Morszczuk z grubym"Romesco"
Morszczuk z grubym "Romesco" jest bezmleczne i pescatariańskie danie główne. Ten przepis służy 6. Na $4.49 za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 405 kalorii, 36g białka, oraz 24g tłuszczu. 2 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz ząbki czosnku, pieprz, ocet sherry i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Halibut z masywnym Romesco, Grillowana zielona cebula i szparagi z Romesco (Calçots y Esparragos con Romesco), oraz Morszczuk z małż i pietruszki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść stojak piekarnika w górnej trzeciej części piekarnika i rozgrzej piekarnik do 232°.
Spód naczynia do pieczenia o wymiarach 13 na 9 cali zalać 1 łyżką oleju i dodać rybę, obraną ze skóry bokiem w dół.
Rybę posypać solą i pieprzem.
Czosnek gotować, migdały, i chleb w 2 łyżki oleju w 12-calowej patelni ciężkich na umiarkowanym ogniu, mieszając, aż bladozłoty, 6 do 8 protokół. Natkę pietruszki wymieszać z łyżką na rybie.
Piec ryby, odkryte, 5 minut. Luźno przykryć folią i piec, aż ryba jest tylko gotowane przez, 20 do 28 minut więcej (w zależności od grubości ryby).
Grubo posiekać czerwoną paprykę w robocie kuchennym.
Dodaj ocet, cayenne, i pozostałe 1/4 szklanki oleju i pulsować aż tylko połączone.
Podawać ryby polane sosem.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Ryby można łączyć z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jedno wino można spróbować Ziobaffan Organic Pinot Grigio. Ma 4,6 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.
Ziobaffa Organic Pinot Grigio
Ziobaffa Organic Pinot Grigio ma świeże, bogate aromaty jabłek i gruszek z nutami cytrusów, które blakną w kwiatowy bukiet, a na podniebieniu jest jasny i świeży o wspaniałych owocowych smakach.ZIOBAFFA Pinot Grigio doskonale komponuje się z szeroką gamą lżejszych dań, zwłaszcza ryb/skorupiaków, drobiu, makaronów w sosie śmietanowym i bardziej miękkich serów. To także idealny aperitif. Mieszanka: 100% Pinot Grigio