Morelowy Dżem Riesling
Morelowy dżem Riesling może być dobrym przepisem na rozszerzenie pudełka z przepisami na przyprawy. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny, lacto ovo wegetariański i wegański przepis ma 11 kalorii, 0g białka, oraz 0g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 40 i kosztuje 13 centów za porcję. Jeśli masz sok z cytryny,, riesling, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Ten przepis jest lubiany przez 351 smakoszy i kucharzy. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Z łyżeczką wynik 0%, to danie jest bardzo złe (ale nadal można naprawić). Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Dżem Morelowy, Dżem Morelowy, oraz Dżem Morelowy.
Instrukcje
Umieść kilka małych talerzy w zamrażarce, które zostaną wykorzystane do przetestowania dżemu później.
Umieść morele, cukier, wino i sok z cytryny w dużym (co najmniej 4-qt) garnku ze stali nierdzewnej o grubym dnie i zagotuj na średnim ogniu.
Odtłuścić pianę, delikatnie wymieszać: mieszanina zagotuje się i zwiększy objętość. Usuń jasnożółtą pianę, która tworzy się na górze i wyrzuć. Wrzątek ustąpi do większych pęcherzyków, ale nadal energicznie pęcherzyków. Pamiętaj, aby zacząć delikatnie mieszać dżem często, aby zapobiec jego przywieraniu do dna.
Przetestuj dżem na zimnej płycie: po około 25 minutach rozpocznij testowanie dżemu, umieszczając niewielką ilość na zimnej płycie. Odczekaj 30 sekund, a następnie przeprowadź palcem przez nią, aby zobaczyć, jaka będzie schłodzona konsystencja. Gotuj przez kilka minut dłużej, jeśli chcesz, aby uzyskać grubszy dżem.
Kadzi do słoików: kadzi do gorących, sterylizowanych słoików konserwowych** i uszczelnienia pozostawiając 1/4 cala przestrzeni na głowę. Przed nałożeniem pokrywek wysterylizuj pokrywki, umieszczając je w misce i zalewając wrzącą wodą. Przed nałożeniem pokrywek przetrzyj obręcze słoików do czysta.
* Jeśli chcesz, możesz użyć kilku ziaren z pestek, aby nadać dżemowi lekko migdałowy smak. Piecz doły w temperaturze 350 przez około 10 minut. Weź je i otwórz młotkiem (zrób Na zewnątrz na betonie), a następnie wyodrębnij jądro. Piecz "orzechy" przez kilka minut. Wrzuć po jednym lub dwóch do każdego wysterylizowanego słoika, gdy wlej dżem.
** Aby wysterylizować słoiki, wypłukać czyste słoiki Mason, wysuszyć je i umieścić je, bez pokrywek, pionowo w piekarniku 93° na 10 minut.