Morelowy Dżem Riesling

Morelowy Dżem Riesling
Morelowy dżem Riesling może być dobrym przepisem na rozszerzenie pudełka z przepisami na przyprawy. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny, lacto ovo wegetariański i wegański przepis ma 11 kalorii, 0g białka, oraz 0g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 40 i kosztuje 13 centów za porcję. Jeśli masz sok z cytryny,, riesling, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Ten przepis jest lubiany przez 351 smakoszy i kucharzy. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Z łyżeczką wynik 0%, to danie jest bardzo złe (ale nadal można naprawić). Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Dżem Morelowy, Dżem Morelowy, oraz Dżem Morelowy.

Instrukcje

1
Umieść kilka małych talerzy w zamrażarce, które zostaną wykorzystane do przetestowania dżemu później.
Składniki, których będziesz potrzebować
DżemDżem
1
Umieść morele, cukier, wino i sok z cytryny w dużym (co najmniej 4-qt) garnku ze stali nierdzewnej o grubym dnie i zagotuj na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
2 Kury Kornwalijskie (około 1 1/4 Funta Każda)2 Kury Kornwalijskie (około 1 1/4 Funta Każda)
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
2
Odtłuścić pianę, delikatnie wymieszać: mieszanina zagotuje się i zwiększy objętość. Usuń jasnożółtą pianę, która tworzy się na górze i wyrzuć. Wrzątek ustąpi do większych pęcherzyków, ale nadal energicznie pęcherzyków. Pamiętaj, aby zacząć delikatnie mieszać dżem często, aby zapobiec jego przywieraniu do dna.
Składniki, których będziesz potrzebować
DżemDżem
3
Przetestuj dżem na zimnej płycie: po około 25 minutach rozpocznij testowanie dżemu, umieszczając niewielką ilość na zimnej płycie. Odczekaj 30 sekund, a następnie przeprowadź palcem przez nią, aby zobaczyć, jaka będzie schłodzona konsystencja. Gotuj przez kilka minut dłużej, jeśli chcesz, aby uzyskać grubszy dżem.
Składniki, których będziesz potrzebować
DżemDżem
4
Kadzi do słoików: kadzi do gorących, sterylizowanych słoików konserwowych** i uszczelnienia pozostawiając 1/4 cala przestrzeni na głowę. Przed nałożeniem pokrywek wysterylizuj pokrywki, umieszczając je w misce i zalewając wrzącą wodą. Przed nałożeniem pokrywek przetrzyj obręcze słoików do czysta.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Kartonowe Kółko Z Ciastem (6 Cali)1 Kartonowe Kółko Z Ciastem (6 Cali)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słoik Do KonserwSłoik Do Konserw
ChochlaChochla
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
5
Utrzyma się do roku.
6
* Jeśli chcesz, możesz użyć kilku ziaren z pestek, aby nadać dżemowi lekko migdałowy smak. Piecz doły w temperaturze 350 przez około 10 minut. Weź je i otwórz młotkiem (zrób Na zewnątrz na betonie), a następnie wyodrębnij jądro. Piecz "orzechy" przez kilka minut. Wrzuć po jednym lub dwóch do każdego wysterylizowanego słoika, gdy wlej dżem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormickMieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormick
( 23)( 23)
Zielone Oliwki Z Pimientos, Około 16 Dużych OliwekZielone Oliwki Z Pimientos, Około 16 Dużych Oliwek
DżemDżem
7
** Aby wysterylizować słoiki, wypłukać czyste słoiki Mason, wysuszyć je i umieścić je, bez pokrywek, pionowo w piekarniku 93° na 10 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słoik Do KonserwSłoik Do Konserw
Miękkie Bułki Hoagie, Pokrojone W 1/2-calowe KostkiMiękkie Bułki Hoagie, Pokrojone W 1/2-calowe Kostki
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje40
Ocena Zdrowia2
Magazyn