Morelowo-Migdałowy Chleb Prezentowy

Morelowo-Migdałowy Chleb Prezentowy
Morelowo-migdałowy chleb prezent może być tylko chleb szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 424 kalorie. Ten przepis służy 8 i kosztuje 75 centów za porcję. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jeśli masz sól, ekstrakt waniliowy, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 41%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Migdałowy Chleb Morelowy, Migdałowy Chleb Morelowy, oraz Chleb Morelowo-Migdałowy Trellis.

Instrukcje

1
Umieść stojak na środku piekarnika. Rozgrzej piekarnik do 177°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Piec duży Bochenek 60 do 65 minut, bochenki dla dzieci 40 do 45 minut. Przygotuj patelnię zgodnie z zaleceniami.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
3
W dużej misce wymieszać mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, sól, cukier i kiełki pszenicy. Jeśli używasz robota kuchennego, dodaj morele i obfitą łyżkę mieszanki mąki do miski i pulsuj, aż owoce zostaną pocięte na małe (1/4 cala) kawałki. Lub pokroić morele za pomocą olejowanych nożyc kuchennych lub olejowanego noża. Zeskrobać kawałki moreli do miski z mąką. Pokroić orzechy i dodać je do suchych składników.
Składniki, których będziesz potrzebować
Soda OczyszczonaSoda Oczyszczona
Kiełki PszenicyKiełki Pszenicy
MorelaMorela
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
OwoceOwoce
CukierCukier
OrzechyOrzechy
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
NóżNóż
TrzepaczkaTrzepaczka
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
4
W średniej misce ubij razem olej, jajko, nektar lub maślankę i ekstrakty. Zrobić dobrze w środku suchych składników i wlać mieszaninę olej-jajko.
Składniki, których będziesz potrzebować
MaślankaMaślanka
NektarNektar
JajkoJajko
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
5
Ubij lub wymieszaj, aby dobrze się wymieszać;nie mieszaj.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
6
Zeskrobać ciasto na przygotowaną patelnię(y), wypełniając je w około dwóch trzecich.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Piec od 60 do 65 minut na duży Bochenek, od 40 do 45 minut na małe bochenki (lub na czas wskazany dla wysokości na wykresie), lub do momentu, gdy chleb będzie złoty brąz i tester ciasta włożony do środka wyjdzie czysty. Schłodzić na patelni na stojaku z drutu.
Składniki, których będziesz potrzebować
ChlebChleb
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
1
Aby zrobić opcjonalny lukier, ubij razem cukier i płyn w małej misce, aż będą gęste i gładkie. Gdy chleb jest całkowicie schłodzony, polać lukrem na wierzchu; twardnieje, gdy wyschnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
ChlebChleb
LukierLukier
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
From Pie in the Sky: Successful Baking at High Altitudes by Susan G. Purdy, (C) May 2005 William Morrow Cookbooks, an imprint of Harper
3
Collins Publishers
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia7
Rodzaje PotrawChleb
Magazyn