Morelowo-migdałowy chleb prezent może być tylko chleb szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 424 kalorie. Ten przepis służy 8 i kosztuje 75 centów za porcję. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jeśli masz sól, ekstrakt waniliowy, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 41%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Migdałowy Chleb Morelowy, Migdałowy Chleb Morelowy, oraz Chleb Morelowo-Migdałowy Trellis.
Instrukcje
1
Umieść stojak na środku piekarnika. Rozgrzej piekarnik do 177°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
2
Piec duży Bochenek 60 do 65 minut, bochenki dla dzieci 40 do 45 minut. Przygotuj patelnię zgodnie z zaleceniami.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
Patelnia
3
W dużej misce wymieszać mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, sól, cukier i kiełki pszenicy. Jeśli używasz robota kuchennego, dodaj morele i obfitą łyżkę mieszanki mąki do miski i pulsuj, aż owoce zostaną pocięte na małe (1/4 cala) kawałki. Lub pokroić morele za pomocą olejowanych nożyc kuchennych lub olejowanego noża. Zeskrobać kawałki moreli do miski z mąką. Pokroić orzechy i dodać je do suchych składników.
Ubij lub wymieszaj, aby dobrze się wymieszać;nie mieszaj.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
6
Zeskrobać ciasto na przygotowaną patelnię(y), wypełniając je w około dwóch trzecich.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
7
Piec od 60 do 65 minut na duży Bochenek, od 40 do 45 minut na małe bochenki (lub na czas wskazany dla wysokości na wykresie), lub do momentu, gdy chleb będzie złoty brąz i tester ciasta włożony do środka wyjdzie czysty. Schłodzić na patelni na stojaku z drutu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chleb
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na Druty
Piekarnik
Patelnia
1
Aby zrobić opcjonalny lukier, ubij razem cukier i płyn w małej misce, aż będą gęste i gładkie. Gdy chleb jest całkowicie schłodzony, polać lukrem na wierzchu; twardnieje, gdy wyschnie.