Morelowa Pawłowa z kremem rumiankowym
Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 4 i kosztuje 2,17 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 30 g tłuszczu, oraz w sumie 731 kalorii. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz ciężką śmietanę, cukier cukierniczy, białka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 20%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Ciasto Z Kremem Cytrynowo-Rumiankowym, Truskawki Z Kremem Rumiankowym, oraz Śmietana Lody Rumiankowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 450, a następnie wyłącz. Tymczasem linia blachy do pieczenia z wkładką silikonową lub pergaminem.
Rozłóż drobny cukier na małym talerzu. W średniej misce ubij 2 białka, aż będą bardzo spienione. Za pomocą pędzla do ciast umyj liść mięty odrobiną białka, a następnie zanurz go w drobnym cukrze. Powtórz z pozostałymi liśćmi mięty.
Przełożyć posłodzone liście mięty na blachę do pieczenia.
Włożyć liście mięty do piekarnika i pozostawić do wyschnięcia na około 40 minut; liście nie powinny się zabarwić, ale powinny być kruche-suche.
Ostudzić, następnie przenieść liście mięty do robota kuchennego i zmielić na proszek.
Przełożyć 3 łyżki mięty w proszku do średniej miski i wymieszać z granulowanym cukrem. Pozostałą miętę wsypać do małej miseczki do posypania.
Rozgrzej piekarnik do 250 i linia 2 blachy do pieczenia z pergaminem. W misce, za pomocą miksera elektrycznego, ubić pozostałe 2 białka na średniej prędkości, aż piana. Zwiększ prędkość do średniej-wysokiej i kontynuuj bicie białych, aż utworzą się miękkie szczyty. Ubij cukier miętowy, 1 łyżkę stołową na raz i ubijaj, aż beza będzie sztywna i błyszcząca. Przesiać 3/4 szklanki cukru cukierniczego na bezę, a następnie złożyć gumową szpatułką. Łyżka 2 łyżki bezy na blasze do pieczenia i rozłożyć go na 4-calowy owal skąpy 1/3 cala grubości. Powtórz, aby uformować jeszcze 9 bez.
Piec bezy przez około 12 minut lub do momentu, aż będą twarde i suche. Wyłącz piekarnik, otwórz lekko drzwiczki i pozostaw bezy do ostygnięcia w piekarniku przez 1 godzinę.
Przygotuj dużą miskę z lodowatą wodą. W rondlu z wrzącą wodą blanszuj morele przez 10 sekund, natychmiast przenieś je do lodowatej wody w celu ostygnięcia. Morele obrać ze skórki, a następnie podzielić na połowę.
W małej patelni, wrzucić morele z miodem i chile. Smaż morele przez około 10 minut, lub aż będą miękkie, ale nie papkowate. Za pomocą łyżki szczelinowej przenieś morele na talerz, aby ostygły.
Masło i wodę ubić w miodzie na patelni, a następnie przecedzić sos do małej miseczki. Wymieszać wanilią.
W małym rondlu podgrzać 1/2 szklanki śmietany, aż pojawią się bąbelki wokół krawędzi.
Wyjmij patelnię z ognia, dodaj torebki herbaty i pozostaw strome, aż ostygnie. Wyrzucić torebki z herbatą i schłodzić śmietanę.
Przenieść krem z rumianku do średniej miski.
Dodać pozostałą 1/2 szklanki śmietany i 1 łyżkę cukru cukierniczego i ubić mikserem elektrycznym do uzyskania jędrności.
Umieść 1 bezę na każdym z 4 talerzy. Na wierzch bezy wymieszać z bitą śmietaną rumiankową i 3 połówkami moreli. Morele przełożyć na drugą bezę, więcej bitej śmietany i 3 połówki moreli. (Będziesz miał 2 dodatkowe bezy w przypadku złamania.)
Skropić 2 łyżeczki sosu miodowego dookoła bezy, posypać pozostałą miętą w proszku i podawać od razu.