Morele, dziki ryż i sos chlebowy

Morele, dziki ryż i sos chlebowy
Morele, dziki ryż i sos chlebowy to Wegetariańskie przepis z 12 porcjami. Na 1,59 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 19g tłuszczu, oraz w sumie 376 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz nektar morelowy, ryż, masło i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 36%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Sałatka z dzikiego ryżu z morelami i migdałami i sosem morelowym, SOS chlebowy Wild Rice 'n', oraz Morelowo-Orzechowy Dziki Ryż dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W 2 1/2 - do 3-quart patelni na dużym ogniu, doprowadzić 1 1/2 quarts wody do wrzenia. Wypłukać i odsączyć dziki ryż i dodać do wody. Powrót do wrzenia, przykryć, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż ryż zacznie się dzielić, 40 do 45 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dziki Ryż, Dokładnie WypłukanyDziki Ryż, Dokładnie Wypłukany
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
2
Drenaż.
3
W międzyczasie umieść orzechy na patelni o wymiarach 10 na 15 cali.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Drobno Posiekanych Orzechów Pekan PLANTERS®1/2 Szklanki Drobno Posiekanych Orzechów Pekan PLANTERS®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mieszanka Cukru Brązowego Splenda®Mieszanka Cukru Brązowego Splenda®
4
Piec w 325 (jeśli pieczenia indyka w tej temperaturze) lub 350 (Jeśli za pomocą innego piekarnika niż jeden dla indyka) regularne lub Piec konwekcyjny, aż lekko rumiane, 15 do 20 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
5
W 5-do 6-quart patelni na średnim ogniu, wymieszać seler i cebulę na maśle, aż cebula kuleje, 7 do 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
6
Dodać biały ryż i mieszać, aż krawędzie staną się nieprzezroczyste, 3 do 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryż BiałyRyż Biały
7
Dodaj bulion, nektar morelowy, brandy, tymianek, szałwię, gałkę muszkatołową i pieprz. Doprowadzić do wrzenia, przykryć, zmniejszyć ogień,i gotować na wolnym ogniu, aż ryż jest tender do gryźć, 15 do 20 protokół. Wymieszaj z farszem w kostce chleba, morelami, dzikim ryżem i prażonymi orzechami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nektar MorelowyNektar Morelowy
Dziki Ryż, Dokładnie WypłukanyDziki Ryż, Dokładnie Wypłukany
1/2 Kwarty śmietanki Kremówki, Ubitej, Do Podania1/2 Kwarty śmietanki Kremówki, Ubitej, Do Podania
Przetworzony Ser Amerykański Pokrojony W PaskiPrzetworzony Ser Amerykański Pokrojony W Paski
2 Szczypty Zmielonych Goździków2 Szczypty Zmielonych Goździków
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
12 Cienkich Plastrów W Pełni Ugotowanej Szynki (około 3/4 Funta)12 Cienkich Plastrów W Pełni Ugotowanej Szynki (około 3/4 Funta)
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
1/2 Szklanki Drobno Posiekanych Orzechów Pekan PLANTERS®1/2 Szklanki Drobno Posiekanych Orzechów Pekan PLANTERS®
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
1/2 Gałązki Rozmarynu1/2 Gałązki Rozmarynu
8
Dodać sól i więcej pieprzu do smaku. Przykryć i gotować na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż kostki chleba będą równomiernie wilgotne, 7 do 12 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
2/3 Szklanki Roztopionego Masła, Podzielonego2/3 Szklanki Roztopionego Masła, Podzielonego
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
Sól Do Obramowania SzkłaSól Do Obramowania Szkła
9
Wlać do 3-ćwiartkowej zapiekanki i szczelnie przykryć.
10
Piec w 325 (jeśli pieczenie indyka w tej temperaturze) lub 350 (Jeśli za pomocą innego piekarnika niż jeden dla indyka) pieca regularnego lub konwekcyjnego, aż sos będzie gorący w środku, 30 do 40 minut. Aby uzyskać bardziej chrupiący wierzch, odkryj zapiekankę przez ostatnie 15 do 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
11
W razie potrzeby posypać natką pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia6
Magazyn