Morele, dziki ryż i sos chlebowy to Wegetariańskie przepis z 12 porcjami. Na 1,59 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 19g tłuszczu, oraz w sumie 376 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz nektar morelowy, ryż, masło i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 36%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Sałatka z dzikiego ryżu z morelami i migdałami i sosem morelowym, SOS chlebowy Wild Rice 'n', oraz Morelowo-Orzechowy Dziki Ryż dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
W 2 1/2 - do 3-quart patelni na dużym ogniu, doprowadzić 1 1/2 quarts wody do wrzenia. Wypłukać i odsączyć dziki ryż i dodać do wody. Powrót do wrzenia, przykryć, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż ryż zacznie się dzielić, 40 do 45 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dziki Ryż, Dokładnie Wypłukany
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Groszek Goya®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
2
Drenaż.
3
W międzyczasie umieść orzechy na patelni o wymiarach 10 na 15 cali.
1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych
4
Piec w 325 (jeśli pieczenia indyka w tej temperaturze) lub 350 (Jeśli za pomocą innego piekarnika niż jeden dla indyka) regularne lub Piec konwekcyjny, aż lekko rumiane, 15 do 20 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne Posypki
5
W 5-do 6-quart patelni na średnim ogniu, wymieszać seler i cebulę na maśle, aż cebula kuleje, 7 do 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Dodać biały ryż i mieszać, aż krawędzie staną się nieprzezroczyste, 3 do 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryż Biały
7
Dodaj bulion, nektar morelowy, brandy, tymianek, szałwię, gałkę muszkatołową i pieprz. Doprowadzić do wrzenia, przykryć, zmniejszyć ogień,i gotować na wolnym ogniu, aż ryż jest tender do gryźć, 15 do 20 protokół. Wymieszaj z farszem w kostce chleba, morelami, dzikim ryżem i prażonymi orzechami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nektar Morelowy
Dziki Ryż, Dokładnie Wypłukany
Ser Tallegio, Posiekany
Przetworzony Ser Amerykański Pokrojony W Paski
2 Szczypty Zmielonych Goździków
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
1 Szklanka Ciepłego Puree Ziemniaczanego (110–115°, Przygotowanego Bez Mleka I Masła)
Kapusta Włoska, Czyli Pekińska, Pokrojona W Paski O Grubości 2,5 Cm
8
Dodać sól i więcej pieprzu do smaku. Przykryć i gotować na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż kostki chleba będą równomiernie wilgotne, 7 do 12 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
2/3 Szklanki Roztopionego Masła, Podzielonego
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
9
Wlać do 3-ćwiartkowej zapiekanki i szczelnie przykryć.
10
Piec w 325 (jeśli pieczenie indyka w tej temperaturze) lub 350 (Jeśli za pomocą innego piekarnika niż jeden dla indyka) pieca regularnego lub konwekcyjnego, aż sos będzie gorący w środku, 30 do 40 minut. Aby uzyskać bardziej chrupiący wierzch, odkryj zapiekankę przez ostatnie 15 do 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane