Morawski Spice Cookie Wafers (Stany Zjednoczone)
Ten wegetariański przepis podaje 60 i kosztuje 5 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 0g białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 38 kalorii. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Mieszanka mielonego cynamonu, sody oczyszczonej, masła i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 7%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Podobne przepisy to Stany Zjednoczone klopsików, Wafle Morawskie, oraz Morawskie Ciasteczka Przyprawowe.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F.
W średniej misce wymieszać mąkę, sól, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, cynamon, imbir, goździki, pieprz i musztardę.
Ubij masło i cukier razem w dużej misce z mikserem elektrycznym na średniej prędkości, aż po prostu połączone i lekko puszyste. Ubić melasę i żółtko. Stopniowo dodawać suche składniki i mieszać ze sobą na małej prędkości, aż ciasto jest po prostu połączone i nadal kruche, o 3 protokół. Daj ciasto kilka obrotów szpatułką, aby połączyć.
Wyłożyć papier woskowy na czystą powierzchnię roboczą i położyć około 1/3 ciasta na wierzchu. Lekko dociśnij i wierzch innym arkuszem papieru woskowego. Używając rąk lub wałka do ciasta, delikatnie wklep w prostokąt.
Rozwałkuj wałkiem do ciasta, aż ciasto będzie tak cienkie, jak to możliwe, bez łamania, nie grubsze niż 1/16 cala grubości. To jest klucz do tych ciasteczek: naprawdę nie mogą być zbyt cienkie. Delikatnie oderwij warstwę woskowanego papieru, a następnie wymień ją luźno.
Przenieś walcowane ciasto na płaską blachę do pieczenia i zamrozić, aż będzie twarde i można je łatwo oderwać od woskowanego papieru, około 30 minut. Powtórzyć z pozostałym ciastem.
Pokrój ciasto za pomocą małego (od 2 do 3 cali) karbowanego okrągłego foremki do ciastek i wróć do zamrażarki na 15 minut, aby ustawić.
Przenieś zamrożone ciasteczka do blachy do pieczenia wyłożonej pergaminem i piec, aż będą ostre i lekko, równomiernie kolorowe (ale nie brązowe), o 10 protokół.