Mondongo Colombiano (zupa wieprzowa, flaczki i chorizo)
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj Mondongo Colombiano (wieprzowina, flaczki i zupa Chorizo). Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 528 kalorii, 28g białka, oraz 30 g tłuszczu każdy. Na $1.49 za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka pomidorów, yuca, flaki wołowe i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i całe 30 dieta. 952 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 86%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Sopa de Mondongo Colombiano, Zupa pomidorowa z flakami i kiełbasą (znana również jako zupa z odzysku), oraz Zupa flaczki (Ciorba de Burta) dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Flaki umyć ciepłą wodą i natrzeć sokiem z limonki. W dużym garnku połączyć flaki, soda oczyszczona i tyle wody, aby pokryć flaki przez 2 cale.Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć do gotowania na wolnym ogniu i gotować, aż flaki jest bardzo delikatny, o 1 1/2 do 2 godzin lub 45 minut, Jeśli za pomocą szybkowaru.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch Fioletowy
Lekko Rozgniecione Awokado Hass
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
10 Ząbków Czosnku, Całych
2
Odcedzić flaczki i wyrzucić water.In duży garnek, umieścić gotowane flaki, mięso wieprzowe, chorizos, pomidor, szalotki, cebula, czosnek, kminek i achiote.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filiżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z Indyka
Annatto
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina Wieprzowa
3
Dodać wystarczającą ilość wody do pokrycia.Doprowadzić do wrzenia,a następnie zmniejszyć ogień do niskiego poziomu i gotować powoli. Przez około 45 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
4
Dodaj yuca, kolendra i ziemniaki. Gotować jeszcze 30 minut.Chochla do miski, i udekorować dodatkowymi świeżej kolendry i limonki kliny.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Kg Tortilli Kukurydzianych
Klin Wapienny
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
Maniok
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
Chochla
5
Podawać z białym ryżem, awokado, bananem i ostrym sosem (ají) na boku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryż Biały
2 łyżki Stołowe Plus 1/2 Szklanki Wody, Podzielone