Mondongo Colombiano (zupa wieprzowa, flaczki i chorizo)

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj Mondongo Colombiano (wieprzowina, flaczki i zupa Chorizo). Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 528 kalorii, 28g białka, oraz 30 g tłuszczu każdy. Na $1.49 za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka pomidorów, yuca, flaki wołowe i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i całe 30 dieta. 952 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 86%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Sopa de Mondongo Colombiano, Zupa pomidorowa z flakami i kiełbasą (znana również jako zupa z odzysku), oraz Zupa flaczki (Ciorba de Burta) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Flaki umyć ciepłą wodą i natrzeć sokiem z limonki. W dużym garnku połączyć flaki, soda oczyszczona i tyle wody, aby pokryć flaki przez 2 cale.Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć do gotowania na wolnym ogniu i gotować, aż flaki jest bardzo delikatny, o 1 1/2 do 2 godzin lub 45 minut, Jeśli za pomocą szybkowaru.
Odcedzić flaczki i wyrzucić water.In duży garnek, umieścić gotowane flaki, mięso wieprzowe, chorizos, pomidor, szalotki, cebula, czosnek, kminek i achiote.
Dodać wystarczającą ilość wody do pokrycia.Doprowadzić do wrzenia,a następnie zmniejszyć ogień do niskiego poziomu i gotować powoli. Przez około 45 minut.
Dodaj yuca, kolendra i ziemniaki. Gotować jeszcze 30 minut.Chochla do miski, i udekorować dodatkowymi świeżej kolendry i limonki kliny.
Podawać z białym ryżem, awokado, bananem i ostrym sosem (ají) na boku.