Moja Ulubiona Faszerowana Zielona Papryka
Moja ulubiona faszerowana zielona papryka to bezglutenowe przepis z 6 porcjami. Jedna porcja zawiera 440 kalorii, 37g białka, oraz 16G tłuszczu. Na 2,74 zł za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób naprawdę lubi tę przystawkę. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz mieloną kolendrę, sól i mielony pieprz, czosnek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 5 minut. Z łyżeczką wynik 70%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Ulubiona faszerowana zielona papryka Kelsey, Faszerowana Zielona Papryka, oraz Faszerowana Zielona Papryka dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić 2 1/2 szklanki wody do wrzenia w rondlu; dodać ryż i wymieszać. Zmniejszyć ogień, przykryć i gotować na wolnym ogniu, aż ryż będzie miękki, 20 protokół.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Mżawka oliwa z oliwek w naczyniu zapiekanka 9x13 cali.
Napełnij oddzielny rondel wodą i doprowadz do wrzenia; dodaj zieloną paprykę i gotuj na wolnym ogniu przez 3 minuty.
Przenieść paprykę do miski z lodem, aż papryka ostygnie. Paprykę układamy w przygotowanym naczyniu żaroodpornym.
Rozgrzać dużą patelnię na średnim ogniu. Gotować i wymieszać wołowinę na gorącej patelni, aż rumiane i kruche, 5 do 7 protokół; odcedzić i wyrzucić tłuszcz. Powrót patelni do ciepła; wymieszać cebulę i gotowanego ryżu do mielonej wołowiny.
Wlać sos pomidorowy do mieszanki mielonej wołowiny i wymieszać, aby połączyć.
Wymieszać czosnek, kolendrę, kminek, pieprz cayenne, sól i pieprz czarny w mieszaninie mielonej wołowiny. Dusić, aż smaki połączą, 10 protokół.
Wyjąć z ognia i łyżka 2 do 3 łyżki mielonej mieszanki wołowiny w każdej połowie papryki.
Posypać serem mozzarella na każdym wypełnionym pieprzem. Przykryj naczynie zapiekane folią aluminiową.
Piec w rozgrzanym piekarniku przez 15 minut.
Wyjąć folię aluminiową i nadal piec, aż ser jest bulgotanie i stopiony, o 15 więcej minut.