Mocha Nut Fudge
Krówka z orzechów Mocha może być dobrym przepisem na rozszerzenie pudełka z przepisami na deser. Ten przepis zawiera 36 porcji z 79 kalorii, 1G białka, oraz 4G tłuszczu każdy. Za 16 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe dieta. Jeśli masz pod ręką brązowy cukier, granulki kawy, mleko odparowane i kilka innych składników, możesz to zrobić. Przynosi ci smak domu. Niewiele osób przygotowało ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 15 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 12%, co jest raczej złe. Podobne przepisy obejmują Mocha-Nut Fudge Flats, Mocha Fudge Bundt ciasto z polewą Mokka Fudge, oraz Krówka Mokka.
Instrukcje
W ciężkim rondlu połącz brązowy cukier, mleko i syrop kukurydziany. Gotuj i mieszaj na średnim ogniu, aż mieszanina się zagotuje i cukier się rozpuści; gotować przez 2 minuty.
Zdjąć z ognia; drewnianą łyżką dodać kawałki czekolady, wanilię i granulki kawy. Kontynuuj mieszanie, aż mieszanina będzie gładka i gęsta, około 5 minut. Dodaj orzechy włoskie.
Uformuj dwa 9-calowe. kłody; owinąć każdy w folię. Wstaw do lodówki na 2 godziny lub na noc. Rozpakuj i pokrój w plasterki.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Krówka działa naprawdę dobrze z kremową Sherry, porto i Moscato d ' Asti. Powszechną zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremową sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Solera Cream Sherry z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
![NV Solera Cream Sherry]()
NV Solera Cream Sherry
Solera Cream Sherry ma genialny bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Aromaty toffi i orzechów pekan, słodkie, solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodkie wejście prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie pełnego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.