Mleczno-czekoladowe garnki de Crème
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj potraw z mlecznej czekolady de Crème. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 6G białka, 34g tłuszczu, oraz w sumie 446 kalorii. Na 1,38 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 30 minut. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka mlecznej czekolady, śmietany, mleka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 22%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Mleczno-czekoladowe garnki de Crème, Garnki czekoladowe de Crème, oraz Garnki czekoladowe de Creme.
Instrukcje
W dużej żaroodpornej misce połącz mleko i słodko-gorzkie czekoladki.
W średnim rondlu zagotuj mleko, śmietanę i cukier, stale ubijając, aż cukier się rozpuści. W średniej żaroodpornej misce ubić żółtka. Stopniowo ubijać połowę gorącej śmietany.
Miksturę z jajkiem i śmietaną ubić do rondla i gotować na umiarkowanym ogniu, mieszając drewnianą łyżką, aż krem pokryje tylną część łyżki, około 4 minut.
Wlać krem na czekoladę i odstawić na 2 minuty, a następnie mieszać, aż będzie gładka.
Przenieść mieszaninę do blendera i puree do bardzo gładkiej, około 1 minuty.
Wlać mieszaninę do ośmiu 4-uncji ramekins i przechowywać w lodówce aż schłodzone, 2 godziny.
Pozostawić pots de crme w temperaturze pokojowej przez 15 minut.
Udekoruj crme frache i wiórkami czekoladowymi; podawaj.