Miętowe lizaki
Peppermint Lollipops zajmuje około 35 minut od początku do końca. Za 40 centów za porcję ten przepis pokrywa 0% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ta przystawka ma 188 kalorii, 0 g białka i 1 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 10 osobom. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Ten przepis z Taste of Home wymaga cukierków miętowych, wody, cukru i kremu z kamienia nazębnego. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową i bezmleczną. Można się nim delektować o każdej porze, ale szczególnie smakuje na Święta Bożego Narodzenia. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 7%, to danie można ulepszyć. Podobne przepisy to lizaki bezowe, lizaki ciasteczkowe i lizaki Margarita.
Instrukcje
Posmaruj masłem 10 różnych metalowych foremek do ciastek i umieść je na wyłożonej papierem do pieczenia blasze; odłożyć na bok. W dużym, ciężkim rondlu wymieszaj cukier, wodę, syrop kukurydziany i krem z kamienia nazębnego. Gotuj i mieszaj na średnim ogniu, aż cukier się rozpuści. Doprowadzić do wrzenia. Gotuj bez mieszania, aż termometr cukierniczy wskaże 300° (faza twardego pęknięcia).
Zdjąć z ognia. Wymieszaj olej, trzymając twarz z dala od mieszaniny, ponieważ zapach jest bardzo silny. Dla każdego koloru cukierków wsyp 1/4 szklanki mieszanki cukru do kubka na ramekin lub budyń; odcień czerwony lub zielony.
Natychmiast wlej pozostałą mieszaninę cukru do przygotowanych foremek do ciastek.
Skropić kolorowymi mieszankami według uznania; przeciąć wykałaczką do zakręcenia.
Usuń foremki tuż przed związaniem lizaków; mocno wciśnij w każdy patyczek lizaka.
W razie potrzeby posyp wierzch miętowymi cukierkami.