Miękkie i ciągnące się ciasteczka z melasą
Jeśli masz około 25 minut do spędzenia w kuchni, miękkie i ciągnące się ciasteczka z melasą mogą być świetnym wegetariańskim przepisem na lakto ovo. Za 19 centów za porcję otrzymasz deser dla 24 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 2 g białka, 8 g tłuszczu i łącznie 169 kalorii. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Ten przepis z Taste of Home wymaga cukru, masła, melasy i mielonych goździków. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał raczej złą ocenę łyżkową wynoszącą 11%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak Miękkie i ciągnące się ciasteczka z melasą, Miękkie i ciągnące się ciasteczka z melasą oraz Miękkie i ciągnące się ciasteczka z melasą.
Instrukcje
W dużej misce utrzyj masło i 1 szklankę cukru. Wymieszaj z melasą i jajkiem.
Połącz mąkę, sodę oczyszczoną, cynamon, imbir i goździki; dodać do ubitej masy.
Mieszaj, aż dobrze się wymiesza.
Uformuj ciasto w formę o średnicy 1-1/4 cala. kulki.
Obtaczaj kulki w pozostałym cukrze.
Ułożyć na natłuszczonych blachach do pieczenia. Dociśnij na płasko widelcem.
Piec w temperaturze 350° około 10-12 minut lub do momentu, aż ciasto się zetnie.
Polecane wino: Cream Sherry, Madera, Prosecco
Ciasteczka świetnie komponują się z kremowym sherry, maderą i prosecco. Słodkie, musujące Prosecco nie przytłacza prostego cukru i kruchych ciasteczek, słodka kremowa sherry uzupełnia korzenne ciasteczka, a orzechowe nuty Madery idealnie komponują się z ciasteczkami z orzechami. NV Ruinart , Wine z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 89 dolarów za butelkę.
![NV Ruinart, Wino]()
NV Ruinart, Wino