Miękki krem w stylu południowym
Zapomnij o jedzeniu na mieście lub zamawianiu jedzenia na wynos za każdym razem, gdy masz ochotę na jedzenie południowe. Spróbuj zrobić w domu Southern-Style Soft Custard. Jedna porcja tego dania zawiera około 3 g białka , 4 g tłuszczu i łącznie 84 kalorie . Za 21 centów za porcję otrzymujesz deser dla 8 osób. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Jeśli masz pod ręką cukier, żółtka jaj, sól i kilka innych składników, możesz go zrobić. To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową i laktoowowegetariańską . Jest dostarczany przez Taste of Home. Od przygotowania do podania przepis zajmuje około 30 minut . Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 28% , to danie nie jest takie niesamowite. Podobne przepisy obejmują Healthier Southern-Style Green Beans , Southern Style Green Bean i Apple Custard Pie With Oatmeal Crust .
Instrukcje
Ubij jajka, cukier i sól. Zagotuj mleko (podgrzej do 180°) i powoli wlej do mieszanki jajecznej. Włóż mieszankę z powrotem na górę podwójnego bojlera lub metalowej miski nad gotującą się wodą i cały czas ubijaj żółtka, wodę i sok z cytryny, aż mieszanka osiągnie 160° lub będzie wystarczająco gęsta, aby pokryć tył łyżki.
Mieszanka nie będzie miała konsystencji twardego, pieczonego kremu. Schłodź nad lodowatą wodą, mieszając od czasu do czasu.
Dodaj wanilię. Jeśli mieszanka się rozdzieli, ubij ją trzepaczką do jajek, aż będzie gładka.
Podawać schłodzone z kawałkiem ciasta funtowego; na wierzchu udekorować jagodami.