Miód pomarańczowy BBQ kurczak
Nigdy nie można mieć zbyt wiele amerykańskich przepisów, więc dać miód pomarańczowy BBQ kurczaka spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 2G białka, 26g tłuszczu, oraz w sumie 356 kalorii. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 4 i kosztuje 1,19 zł za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 49 smakoszy i kucharzy. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jeśli masz skórkę pomarańczową, sos bbq Neely ' s, musztardę dijon i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 55 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 26%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Miód pomarańczowy BBQ kurczak, Kurczak Z Miodem Pomarańczowym, oraz Miód Pomarańczowy Sezam Kurczak dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Wymieszać sok pomarańczowy, oliwa z oliwek, ostry sos, musztarda, i skórka pomarańczowa razem w dużej misce.
Dodać kurczaka i wrzucić do połączenia. Przykryć folią i niech marynować przez co najmniej 1 godzinę i do nocy w lodówce.
Przygotować grill do średniego bezpośredniego ciepła.
Przed grillowaniem niech kurczak osiągnie temperaturę pokojową.
Kurczaka odcedzić z marynaty i osuszyć. Grilluj z każdej strony przez 5 minut, następnie włącz ciepło do średnio-niskiego i przykryj pokrywę grilla. Kontynuuj gotowanie kurczaka, aż będzie gotowane przez, o 25 minut więcej.
Podczas grillowania kurczaka roztopić masło w małym rondlu na grillu.
Ubij miód, sok pomarańczowy, sos BBQ, skórkę, musztardę i ziele angielskie. Zastrzegamy część glazury w małym ramekinie do serwowania.
Posmaruj kawałki kurczaka glazurą, a następnie odwróć kurczaka, polewaj stroną w dół i gotuj przez 2 minuty.
Drugą stronę kurczaka posmaruj glazurą i odwróć ponownie. Kontynuuj gotowanie przez 3 więcej minut.
Kurczaka wyjąć z grilla na talerz i podawać z zastrzeżoną glazurą.