Miso-szkliwiony Bok Choy

Miso-szkliwiony Bok Choy
Miso-glazed Bok Choy jest bezglutenowe i bezmleczne przystawka. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 4G białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 83 kalorie. Na 72 grosze za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Udaj się do sklepu i odbierz nasiona sezamu, gałkę imbiru, nierafinowany olej kokosowy z pierwszego tłoczenia i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 85%. Ten wynik jest super. Podobne przepisy to Miso-glazed Catfish & Bok Choy, Bok Choy, Shiitake i kluski czosnkowe, oraz Łosoś deseczkowy Miso-szkliwiony z Bok Choy.

Instrukcje

1
Rozpuścić dwie łyżki białej lub żółtej pasty miso w 1/2 szklanki ciepłego wywaru dashi, ryby lub kurczaka, aż grudki miso zostaną dokładnie połączone z wywarem, a mieszanina będzie gładka i cienko aksamitna w konsystencji. Wymieszać w jednej do dwóch łyżeczek sosu rybnego i odstawić mieszaninę na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
MisoMiso
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
Sos RybnySos Rybny
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
2
Rozgrzać dwie łyżki pastowanego smalcu lub nierafinowanego oleju kokosowego z pierwszego tłoczenia na patelni na średnim ogniu, aż stopi się i skwierczy.Julienne świeżo obrany imbir przez cięcie go na cienkie zapałki i wrzucić je do gorącego tłuszczu, delikatnie mieszając, aż imbir perfumuje tłuszczu z jego jasny i żywy zapach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej KokosowyOlej Kokosowy
Całe Migdały, Ze Skórką I PrażoneCałe Migdały, Ze Skórką I Prażone
SmalecSmalec
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
3
Do przyprawionego tłuszczu dodać cały, nienaruszony pęczek bok choy i smażyć z jednej strony przez 1-2 minuty, aż bok choy zacznie lekko pęcznieć, następnie odwrócić go na drugą stronę i dalej gotować przez kolejną 1-2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bok ChoyBok Choy
4
Wlać mieszaninę bulionu i miso na bok choy, zmniejszyć ciepło do średnio-niskiego i przykryć.Gotować na wolnym ogniu przez sześć do ośmiu minut lub aż bok choy więdnie i jest łatwo przebite przez zęby widelca.Ugotowane bok choy i pozostałe soki, a następnie posypać jedną do dwóch łyżek sezamu przed podaniem od razu
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Uncji Posiekanej Szczypiorku5 Uncji Posiekanej Szczypiorku
Bok ChoyBok Choy
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
MisoMiso
TrudnośćNormalny
Gotowe W15 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia41
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn