Miso-szkliwiony Bok Choy

Miso-szkliwiony Bok Choy
Miso-glazed Bok Choy jest bezglutenowe i bezmleczne przystawka. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 4G białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 83 kalorie. Na 72 grosze za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Udaj się do sklepu i odbierz nasiona sezamu, gałkę imbiru, nierafinowany olej kokosowy z pierwszego tłoczenia i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 85%. Ten wynik jest super. Podobne przepisy to Miso-glazed Catfish & Bok Choy, Bok Choy, Shiitake i kluski czosnkowe, oraz Łosoś deseczkowy Miso-szkliwiony z Bok Choy.

Instrukcje

1
Rozpuścić dwie łyżki białej lub żółtej pasty miso w 1/2 szklanki ciepłego wywaru dashi, ryby lub kurczaka, aż grudki miso zostaną dokładnie połączone z wywarem, a mieszanina będzie gładka i cienko aksamitna w konsystencji. Wymieszać w jednej do dwóch łyżeczek sosu rybnego i odstawić mieszaninę na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
MisoMiso
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Sos RybnySos Rybny
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
2
Rozgrzać dwie łyżki pastowanego smalcu lub nierafinowanego oleju kokosowego z pierwszego tłoczenia na patelni na średnim ogniu, aż stopi się i skwierczy.Julienne świeżo obrany imbir przez cięcie go na cienkie zapałki i wrzucić je do gorącego tłuszczu, delikatnie mieszając, aż imbir perfumuje tłuszczu z jego jasny i żywy zapach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej KokosowyOlej Kokosowy
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
SmalecSmalec
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
3
Do przyprawionego tłuszczu dodać cały, nienaruszony pęczek bok choy i smażyć z jednej strony przez 1-2 minuty, aż bok choy zacznie lekko pęcznieć, następnie odwrócić go na drugą stronę i dalej gotować przez kolejną 1-2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bok ChoyBok Choy
4
Wlać mieszaninę bulionu i miso na bok choy, zmniejszyć ciepło do średnio-niskiego i przykryć.Gotować na wolnym ogniu przez sześć do ośmiu minut lub aż bok choy więdnie i jest łatwo przebite przez zęby widelca.Ugotowane bok choy i pozostałe soki, a następnie posypać jedną do dwóch łyżek sezamu przed podaniem od razu
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Uncji Posiekanej Szczypiorku5 Uncji Posiekanej Szczypiorku
Bok ChoyBok Choy
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
MisoMiso
TrudnośćNormalny
Gotowe W15 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia41
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn