Miso-glazurowany boczek i szparagi
Miso-glazurowany boczek i szparagi to bezglutenowe i bezmleczne przepis z 6 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 6G białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 180 kalorii. Na 1,66 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 4 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz szparagi, sok z cytryny, pastę Shiro miso i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 31 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżeczką wynik 32%, to danie nie jest tak ogromne. Spróbuj Miso-glazurowany okoń morski ze szparagami, Miso-glazurowany okoń morski ze szparagami, oraz Łosoś gorący Musztardowy ze szparagami Miso dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przyciąć i obrać koniec korzenia szparagów, aby usunąć twardą zewnętrzną skórę. Szparagi pokroić na pół, oddzielając końcówki i bazy.
Połóż pół bekonu na desce do krojenia.
Na każdym plasterku boczku połóż kawałek podstawy i końcówkę, a następnie zwiń i zabezpiecz bambusową wykałaczką przez środek pod kątem 90 stopni.
Rozgrzej grill na średnim ogniu.
W małej misce wymieszać miso, mirin, sok z cytryny, skórkę z cytryny i cukier. Wymieszaj trzepaczką i użyj pędzla do ciasta, aby upiec szaszłyki podczas gotowania na grillu-około 2 do 3 minut na stronę na wysokości.