Miski z tortillą fajita
Jeśli masz około 30 minut , aby spędzić je w kuchni, Fajita Tortilla Bowls może być doskonałym przepisem bezglutenowym do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera około 24 g białka , 14 g tłuszczu i łącznie 392 kalorie . Ten przepis jest dla 6 osób. Za 2,06 USD za porcję ten przepis pokrywa 18% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Sprawdza się dobrze jako niedrogie danie główne. Udaj się do sklepu i kup pomidora, sałatę, kotlety z polędwicy wieprzowej i kilka innych rzeczy, aby przygotować je dzisiaj. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Jest dostarczany przez Taste of Home. Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 54% , to danie jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się również spodobać przepisy takie jak Chicken Pita Fajita , Chicken Fajita Stuffed Bell Pepper i Tortilla Burger Loco Vaca .
Instrukcje
Umieść sześć 10-uncjowych foremek do kremu do góry dnem w płytkiej blasze do pieczenia; odstaw.
Posmaruj obie strony tortilli masłem i ułóż je w jednej warstwie na nieposmarowanych blachach do pieczenia.
Piec bez przykrycia w temperaturze 425° przez 1 minutę.
Nałóż tortillę na każdą foremkę z kremem, ściskając jej brzegi tak, aby nadać jej kształt miski.
Piecz przez kolejne 7–8 minut lub do momentu uzyskania chrupkości.
Wyjmij tortillę z foremek i odstaw do ostygnięcia na kratce.
Rozgrzej olej na dużej patelni na średnio-wysokim ogniu.
Połącz wieprzowinę z mieszanką przypraw; dodaj do patelni. Gotuj i mieszaj, aż soki mięsne będą klarowne.
Wyjmij wieprzowinę łyżką cedzakową.
Na wytopionym tłuszczu podsmaż cebulę i paprykę, aż będą chrupiące i miękkie.
Włóż sałatę do misek z tortillą, połóż na niej wieprzowinę, mieszankę paprykową i pomidory.