Miska Toffi Kokosowo-Migdałowa
Ten przepis służy 10. Jeśli 2,03 zł za porcję spada w budżecie, kokosowo-migdałowa miska toffi może być ogromnym bezglutenowe i wegetariańskie przepis do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 530 kalorii. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Mieszanka wanilii, syrop kukurydziany, sorbet i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 10%. Ta partytura jest do poprawy. Spróbuj Jedna miska domowej roboty kawałek czekolady i toffi Chip Brownies, Migdałowy Toffi, oraz Migdałowy Toffi dla podobnych receptur.
Instrukcje
Masło 2 blachy do pieczenia, każdy 12 przez 15 cali, lub 1 blacha do pieczenia i 14-calowy patelni do pizzy. Również masło na zewnątrz miski, która jest o 4 cale głębokości i 7 cali szerokości na górze. Odwróć miskę nad dużą puszką soku lub innym stałym przedmiotem o wysokości co najmniej 5 cali. Delikatnie naciśnij 18-calowy kwadrat gotowania pergamin (lub ciężkiej folii) nad miską. Maślana długa, smukła metalowa szpatułka.
Miejsce kokosowe i migdały na innym 12-przez 15-calowy blacha do pieczenia.
Piec w piekarniku 350 do złotego koloru, 5 do 7 minut; wymieszać 2 lub 3 razy.
Do miski wlać kokos i migdały, dodać wanilię i wymieszać.
W 1 1/2 - do 2-Quart patelni na dużym ogniu, doprowadzić 1/4 szklanki wody, cukier, syrop kukurydziany, i 6 łyżek masła do wrzenia, mieszając, aż masło topi. Gotować na średnim ogniu bez mieszania, aż mieszanina osiągnie 300 na termometrze, około 10 minut. Szybko wymieszać mieszankę kokosową.
Pracując szybko, wlać około 3/4 toffi, do miski, na 1 blachę do pieczenia lub patelnię do pizzy.
Pozostałe toffi wylać na drugi arkusz. Szybko rozłóż toffi w obu patelniach dość cienko.
Gdy duży kawałek toffi jest wystarczająco chłodny, aby go dotknąć, pociągnij rękami w równą, 11 - do 12-calową rundę (kilka małych otworów nie stanowi problemu).
Pozostaw okrągłe ostygnie, aż zacznie jędrne, ale nadal jest giętkie, 1 do 3 minut. Przesuń masłem szpatułkę pod okrągłe, aby poluzować, a następnie podnieś okrągłe rękami i wyśrodkuj nad pergaminową miską. Delikatnie naciśnij i szczypta toffi o misce, aby utworzyć karbowaną misę.
Niech toffi ostygnie, aż sztywne, 5 do 10 minut.
Delikatnie podnieś miskę toffi i papier z formy; usuń papier. Wsuń szpatułkę pod mniejszy kawałek toffi i rozbij ją na duże kawałki, aby polać.
Napełnij miskę mrożonymi miarkami i wepchnij do nich polewę.
Skropić sosem karmelowym. Miska Break i podawać z jej zawartością.