Mirin Szkliwiony Łosoś
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj łososia szkliwionego Mirin. Jedna porcja zawiera 327 kalorii, 35g białka, oraz 11g tłuszczu. Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis służy 4 i kosztuje 4,08 zł za porcję. 10 osób uznało ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz brązowy cukier, mirin, szalotki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć jasnobrązowy cukier, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta morelowa z brązowym cukrem i cynamonem jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 89%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Mirin Szkliwiony Łosoś, Mirin Pieczarki Szkliwione, oraz Mirin-gotowany łosoś z wiosenną sałatką.
Instrukcje
Wymieszaj mirin, brązowy cukier i sos sojowy w płytkim naczyniu, które pomieści wszystkie 4 filety z łososia. Wymieszać do rozpuszczenia cukru.
Umieścić łososia w naczyniu i marynować przez 5 10 minut, obracając raz. W międzyczasie Ustaw bardzo dużą patelnię nieprzywierającą (lub dwa mniejsze) na piecu i podgrzej na średnim ogniu.
Umieścić filety z łososia w gorącej, suchej patelni ładne boki w dół i gotować przez kilka minut, aż ładnie usmażone i pokryte bogatą brązową glazurą (miej oko na patelni; dzieje się to szybko). Przekręć filety, zmniejsz ciepło do średniego i dodaj marynatę i wodę do patelni(jeśli używasz dwóch patelni, dodaj marynatę i wodę do obu). Gotować 3-5 minut więcej, aż ryba osiągnie pożądaną doneness. Jeśli sos wygląda na jego zmniejszenie lub zagęszczanie zbyt szybko, wystarczy dodać trochę wody kilka łyżek na raz. Nie daj się spalić.
Filety z łososia przełożyć na półmisek lub talerze. Jeśli sos jest ładnie zmniejszony i zagęszczony, wyłącz ciepło. Jeśli nie, nadal gotować na średnim ogniu, aż do uzyskania pożądanej konsystencji.
Dodać ocet ryżowy do sosu i wymieszać.
Polać sosem filety z łososia, top z szalotki i podawać.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś świetnie komponuje się z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Santan EMA Reserve Chardonnay z 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 14 dolarów za butelkę.
![Santa Ema Reserve Chardonnay]()
Santa Ema Reserve Chardonnay
Santa Ema Chardonnay Reserva to jasne złoto-żółte wino, które pochodzi z Doliny Leyda. Pojawia się bukiet dojrzałych owoców tropikalnych, takich jak banany i marakui wraz z nutami miodu i wanilii. W ustach jest to wino o dobrej równowadze i przyjemnej kwasowości.Idealny do tłustych ryb i sosów, owoców morza i grillowanych krabów. Idealny również do białego mięsa i dojrzałych serów.