Miodowo-Balsamiczne Prażone Buraki I Marchew
Miodowo-balsamiczne glazurowane Prażone buraki i marchewki mogą być tylko dodatkiem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 213 kalorii, 2G białka, oraz 14g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 84 grosze za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz ocet balsamiczny, buraki, syrop klonowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 41%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Miodowo-balsamiczne Prażone buraki i marchew, Miód Imbir Balsamiczny Szkliwione Buraki, oraz Prażone buraki z lukrem Pekan dla podobnych receptur.
Instrukcje
Owinąć buraki w folię i piec je w piekarniku w temperaturze 177° przez 1 1/2 godziny. Odstaw je na bok, aż ostygną wystarczająco, aby obsłużyć.
W międzyczasie obrać i posiekać marchewkę i wrzucić z mżawką oleju na patelnię do pieczenia 15x10 cali. Pieczemy przez około 30 minut, obracając raz lub dwa razy, aż marchewka stanie się miękka i złoty.
Połącz ocet balsamiczny i miód na dużej patelni, dodaj marchew do patelni wraz z dowolnym olejem, który nagromadził się na dnie patelni.
Gdy buraki są wystarczająco chłodne, aby je obrać palcami. Buraki pokroić w kliny i umieścić na patelni z marchewką.
Warzywa rozgrzać na średnim ogniu i gotować, aż glazura bąbelki i zgęstnieje, powlekając marchew i buraki lepką glazurą.
Podawać natychmiast, lub ostudzić i podawać na sałatkę.